Ο Μητσοτάκης δεσμεύεται να μειώσει τη φορολογία κατά 2 δισ. ευρώ

Ο Μητσοτάκης δεσμεύεται να μειώσει τη φορολογία κατά 2 δισ. ευρώ
DIMITRIS PAPAMITSOS_+306946384863

Συνάντηση με ξένους δημοσιογράφους είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυνατότητα εξοικονόμησης δύο δισ ευρώ από περικοπές δαπανών προκειμένου να μειωθούν οι φόροι

Δέσμευση για μείωση της φορολογίας κατά 2 δισ. ευρώ ανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αναλύοντας το μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με πολυμελή ομάδα γνωστών δημοσιογράφων του ευρωπαϊκού και διεθνούς Τύπου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος ητς αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Μοσχάτο.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, όπως είπε, έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών. «Η επανάκτηση της αξιοπιστίας μας απαιτεί ειλικρίνεια» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε τη δέσμευση να απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες στη γλώσσα της αλήθειας, όσο σκληρή και είναι αυτή.

«Το 90% των Ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα κατευθύνεται προς τη λάθος κατεύθυνση. Οι πολίτες είναι επιφυλακτικοί με το πολιτικό σύστημα» τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη. Ο τρόπος που θα το πετύχουμε είναι λέγοντας την αλήθεια. Πολλές φορές, όσα λέμε κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται άβολα. Δεν θέλουμε να υποσχεθούμε πράγματα που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε. Αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Τσίπρας» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στη «Συμφωνία Αλήθειας» και τον οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, επισήμανε ότι είναι αναγκαίες οι δομικές μεταρρυθμίσεις.  Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, «εντάσσονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η μεταρρύθμιση της λειτουργίας του δημοσίου τομέα».

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο δημόσιος τομέας πρέπει και μπορεί να γίνει πιο αποδοτικός και λιγότερος συνδεδεμένο με την πολιτική εξουσία. Δεν παρέλειψε επίσης, να τονίσει τη σημασία της αξιολόγησης και της διαφάνειας στο δημόσιο τομέα.

Σημαντική θέση στην ατζέντα της συζήτησης είχε και το προσφυγικό. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «εύθραυστη» τη συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας. Προειδοποίησε ότι η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι οριακή.

«Τα κέντρα υποδοχής δεν έχουν άλλα περιθώρια να χωρέσουν περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επέκρινε την κυβέρνηση για έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου στο θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων.

«Πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερα και μικρότερα κέντρα υποδοχής για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών» είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network