Ο Μητσοτάκης διαψεύδει τον Ζελένσκι: “Καμία συμφωνία”

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ @ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις δηλώσεις Ζελένσκι περί συμφωνιών Ελλάδας – Ουκρανίας, διαψεύδοντας ουσιαστικά τον Ουκρανό πρόεδρο.

Τα λεγόμενα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διέψευσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμιά συμφωνία με την Ουκρανία και πως δεν ήταν δυνατό να μεταβεί στην Οδησσό και να προχωρήσει σε «εν κρυπτώ» συμφωνίες. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» πρόσθεσε. Τόνισε, πάντως, πως «η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει σταθερά την δυνατότητα της Ουκρανίας να αμύνεται».

Σημειώνεται πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε χθεσινή ανάρτησή του, επεσήμανε πως πως «μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνάς μας.

«Η Δικαιοσύνη θα αποδώσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει» για τα Τέμπη

Ερωτηθείς σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «έντονη πολιτική αντιπαράθεση» που υπάρχει, τονίζοντας πως «δεν θα πρέπει μια εθνική τραγωδία να πολιτικοποιείται ή να κομματικοποιείται».

«Δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί μιλούν για συγκάλυψη. Η Δικαιοσύνη θα αποκαλύψει την αλήθεια – κάνει τη δουλειά της σε πολύ μεγάλη ταχύτητα στην χώρα μας. Θα συμβούλευα όλους  και όλες να μην κάνουν πολιτική σπέκουλα. Η Δικαιοσύνη θα αποδώσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Δεν υπάρχει a priori. Υπάρχει μια προσπάθεια αποκόμισης πρόσθετου πολιτικού οφέλους στην τραγωδία των Τεμπών, που νιώθω ότι δεν θα είναι ωφέλιμη».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε «να λάμψει η αλήθεια, την οποία μόνο η δικαιοσύνη θα αποκαλύψει. Η δικιά μας δουλειά είναι να εξασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ξανά ποτέ. Έχουμε κάνει πράγματα προς αυτήν την κατεύθυνση και τις επόμενες εβδομάδες θα σας ανακοινώσουμε τις παρεμβάσεις, στις οποίες προχωρούμε ώστε τα τρένα μας να είναι πιο ασφαλή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον κατώτατο μισθό, δεν ανέφερε πόσο θα αυξηθεί, συμπληρώνοντας ωστόσο πως θα είναι πάνω από τα 800 ευρώ, ενώ σημείωσε πως συμπαρασύρει κι άλλα επιδόματα με απώτερο στόχο την δέσμευση της κυβέρνησης για μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ.

Αναφορικά με την εικόνα των δημοσκοπήσεων είπε πως η Νέα Δημοκρατία δεν επαναπαύθηκε ποτέ στη μεγάλη δημοσκοπική της της υπεροχή, σημειώνοντας πως η κάλπη είναι άδεια και πως «θα πείσουμε τον κόσμο γιατί να προσέλθει στην κάλπη, οι πολίτες ψηφίσουν και για την καθημερινότητά τους και για την Ευρώπη».

Σχετικά με το ευρωψηφοδέλτιο, υπογράμμισε πως έως τις αρχές Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η συγκρότησή του για τα επόμενα 14 ονόματα που απομένουν μετά και την ανακοίνωση των 28 νωρίτερα σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα