Συνομιλία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: “Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Επικοινωνία είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Για συμφωνίες και αμυντική συνεργασία στον αμυντικό τομέα κάνει λόγο ο δεύτερος.

Τη συνομιλία του με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έκανε γνωστή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του από τις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, όπου συζητείται ο πόλεμος στην Ουκρανία: «Συνομίλησα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν όψει των σημερινών συζητήσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία. Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία. Η πρόσφατη επίσκεψη μου στην Ουκρανία υπογράμμισε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη της αναβάθμισης της βοήθειας μας. Χαίρομαι, επίσης, γιατί διαπιστώνω ότι η Ουκρανία κάνει σταθερή πρόοδο σχετικά με την υποψηφιότητα της ως κράτος-μέλος της Ένωσης».

Από πλευράς του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε παρόμοια ανάρτηση, επισημαίνει πως «μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνάς μας.

«Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μπόρεσε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει η αξιόπιστη προστασία των ουρανών μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί» συνεχίζει ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7» καταλήγει στην ίδια ανάρτηση ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα