Ο Μητσοτάκης βλέπει τους Θεσσαλούς αγρότες – Τι θα συζητήσουν

Διαβάζεται σε 2'
Από την προηγούμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 13 Φεβρουαρίου
Από την προηγούμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 13 Φεβρουαρίου ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Συνάντηση στο Μαξίμου θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες από τη Θεσσαλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το σχέδιο που θα συζητηθεί για τη θωράκιση της Θεσσαλίας.

Με τους αγρότες της Θεσσαλίας και με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα (11/3) στις 11:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

To Μαξίμου θέλει να δείξει στους αγρότες ότι η κυβέρνηση ακούει τα αιτήματα τους, εντός των δημοσιονομικών πλαισίων που έχει θέσει. Όπως είχε δηλώσει  άλλωστε ο πρωθυπουργός, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου με εκπροσώπους των μπλόκων, επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος που άνοιξε με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα.

Στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων πρόκειται να βρεθεί το πλάνο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις πλημμύρες, αλλά και τις αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.

Το συνολικό κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία από τις κακοκαιρίες “Ντάνιελ” και “Ελίας” ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 2 δισ. αφορούν τις υποδομές, ενώ πάνω από ένα δισ. αφορούν τις αποζημιώσεις.

Το σχέδιο για την ανάταξη και την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας

Στη διάρκεια των συναντήσεων, θα τεθεί επί τάπητος και το Master Plan για την ανάταξη και την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας. Το σχέδιο περιλαμβάνει:

  • Κατευθυντήριες γραμμές για την οργάνωση των υποδομών
  • Αρδευτικό
  • Προστασία πόλεων / κοινοτήτων από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα
  • Συστήματα επεξεργασίας μετεωρολογικών δεδομένων / έγκαιρης προειδοποίησης
  • Πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσεων

Το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα, ώστε να το μελετήσουν τα εμπλεκόμενα υπουργεία και φυσικά οι ίδιοι οι Θεσσαλοί κάνοντας όπου χρειάζεται τις παρατηρήσεις τους.

Θεσπίζουμε εντός Μαρτίου τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας στον οποίο συμμετέχουν και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των αγροτών, ώστε όλοι μαζί να οργανώσουμε σε νέες βάσεις τις ζωτικές υποδομές της περιοχής με αρωγό την επιστημονική γνώση και με συστηματική αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Το ολιστικό σχέδιο για τη Θεσσαλία για να υλοποιηθεί πρέπει να γίνει κτήμα της κοινωνίας” ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανάρτησή του στο Facebook.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα