Ο Μητσοτάκης ξανά σε σούπερ μάρκετ

Διαβάζεται σε 2'
Μητσοτάκης, σούπερ μάρκετ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Λεωφόρου Αθηνών (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Για την πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» και την εφαρμογή του Καλαθιού του Νοικοικυριού ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός.

Επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Λεωφόρου Αθηνών πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία εφαρμογής της πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής», όπου πλέον έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 868 κωδικοί προϊόντων που υπάγονται σε 37 κατηγορίες αγαθών, και για τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του προγράμματος «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και πελάτες του καταστήματος. Τον πρωθυπουργό συνόδευσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, τον οποίο σημειωτέον ότι είχε αδειάσει το Μαξίμου πρόσφατα για τα περί κατάργησης των προσφορών ένα συν ένα.

Υπενθυμίζεται ότι και το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Κερατέας. Ενώ την Πέμπτη μιλώντας στο ΣΚΑΙ δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είμαστε κάθετοι στο να ελέγχουμε τη λειτουργία της αγοράς. Έχουμε βάλει πρόστιμα ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ σε πολύ μεγάλες εταιρείες.”

Ο κ. Μητσοτάκης είχε μάλιστα σημειώσει ότι ήδη τα μισά από τα πρόστιμα αυτά έχουν καταβληθεί στο δημόσιο. “Και δεν είναι μόνο το πρόστιμο, είναι και η δημοσιοποίηση.

Εμείς λέμε κάτι πολύ απλό: σε ένα περιβάλλον όπου πια δεν δικαιολογούνται αυξήσεις τιμών, διότι οι συντελεστές του κόστους έχουν μειωθεί, δεν έχουμε αύξηση στην ενέργεια, δεν έχουμε την αύξηση στα μεταφορικά που είχαμε, δικαιολόγησέ μας γιατί αυξάνεις τις τιμές σου”, πρόσθεσε.

Σχόλιασε μάλιστα ότι το ενδιαφέρον “είναι ότι μετά την επιβολή του προστίμου ως διά μαγείας οι τιμές προσαρμόζονται” και κατέληξε:

“Θυμάστε, είπα πριν από ένα μήνα ότι δεν είμαστε μπανανία, το εννοώ, δεν είμαστε εξαρτημένοι από καμία πολυεθνική. Θέλουμε κανόνες ανταγωνισμού δίκαιους, θέλουμε την αγορά να λειτουργεί, αλλά δεν θα βγάλουν κάποιοι στην πλάτη του Έλληνα καταναλωτή χρήματα τα οποία δεν δικαιολογούνται. Πόσω μάλλον όταν μπορούν να πουλάνε ίδια προϊόντα στο εξωτερικό σε χαμηλότερες τιμές. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα