Παναγιωτόπουλος: Εξετάζονται όλες οι λύσεις για την αναβάθμιση του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος EUROKINISSI

Η απάντηση του Νίκου Παναγιωτοπούλου στη Βουλή για το ζήτημα της αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ΓΕΕΘΑ έχει καθορίσει -μέσω της εγκεκριμένης από το ΚΥΣΕΑ Δομής Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2020-2034- τις επιχειρησιακές απαιτήσεις, αναφορικά με την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού.

ADVERTISING

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Ναυπήγηση ή απόκτηση αποβατικών δεξαμενόπλοιων (LSD)».

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού «παρακολουθεί τη διεθνή αγορά σχετικά με τα πλοία της εν λόγω κατηγορίας, και στο πλαίσιο της Δομής Δυνάμεων, εξετάζει και αξιολογεί διεξοδικά οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, συνεκτιμώντας τις εκάστοτε επιχειρησιακές συνθήκες», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «περαιτέρω στοιχεία επί του θέματος εμπίπτουν στην κατηγορία του "απορρήτου", καθότι άπτονται του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού και της Δομής Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βουλή
SHARE:

24Media Network