Ο νέος ρόλος της ΕΛΑΣ στα γήπεδα – Τι συζήτησαν Μητσοτάκης, Τσέφεριν και ΠΑΕ

Ο νέος ρόλος της ΕΛΑΣ στα γήπεδα – Τι συζήτησαν Μητσοτάκης, Τσέφεριν και ΠΑΕ
Αστυνομικές δυνάμεις σε γήπεδο ποδοσφαίρου (φωτογραφία αρχείου) SOOC

Για άλλη μία φορά υποτίθεται ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις για διάλυση των συνδέσμων οπαδών, ενώ η ΕΛΑΣ θα κάνει έλεγχο εισιτηρίων/ ταυτοπροσωπίας στις θύρες των οργανωμένων.

Μήνυμα δράσης κατά της οπαδικής βίας θέλησε να στείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τις τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ, στον απόηχο της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο Μαξίμου θεωρούν μάλιστα τη συνάντηση εποικοδομητική υπό την έννοια ότι ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες άπαντες στη σύσκεψη συμφώνησαν στην ανάγκη πάταξης της οπαδικής βίας, κάτι βέβαια με το οποίο δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει και κανείς. 

Βέβαια, η απόφαση να κλείσουν οι λέσχες οπαδών δεν είναι νέα, καθώς είχε εξαγγελθεί και μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και θεωρητικώς το μέτρο αυτό έχει τεθεί σε ισχύ. Πρακτικά όμως, κατά τη σύσκεψη ζητήθηκε από τις ΠΑΕ να διαλύσουν όντως τις λέσχες των οργανωμένων οπαδών, με την ΕΛΑΣ να παρεμβαίνει όπου αυτό δεν θα συμβεί. 

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης μετά τη σύσκεψη ότι η Αστυνομία θα έχει πια ουσιαστικό ρόλο στον έλεγχο της εισόδου των οργανωμένων φιλάθλων στις θύρες τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η ΕΛΑΣ σε ορισμένους αγώνες, όπου υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων, θα ελέγχει την ταυτοπροσωπία στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Και αυτό καθώς σήμερα οι σύνδεσμοι αγοράζουν και διαθέτουν εισιτήρια σε άτομα που προκαλούν επεισόδια, χωρίς όμως να έχουν εκδοθεί τα εισιτήρια αυτά στα ονόματα τους. 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η ΕΛΑΣ θα διενεργεί πριν από κρίσιμους αγώνες και ελέγχους στις κερκίδες των οργανωμένων θυρών για τον εντοπισμό αντικειμένων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πρόκληση επεισοδίων όπως πχ φωτοβολίδες.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης κατά τη συνάντηση από τους προέδρους των ΠΑΕ να ενεργοποιήσουν τις κάμερες στις κερκίδες των οργανωμένων, εφόσον βέβαια διαθέτουν όντως τέτοια συστήματα ελέγχου τα γήπεδα τους. Το “ΟΠΑΠ Αρένα Αγία Σοφία” και το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” διαθέτουν ειδικότερα κάμερες, καθώς πρόκειται για νεότερα γήπεδα. 

Όπως παραδέχθηκε πάντως ο κ. Μητσοτάκης και στις δηλώσεις του, πλέον η οπαδική βία συχνά εκδηλώνεται όχι στα γήπεδα αλλά στους δρόμους. Για το λόγο αυτό θα δοθεί εντολή η ΕΛΑΣ να εστιάσει επιχειρησιακά πλέον και στην αντιμετώπιση των επεισοδίων από χουλιγκαν στο δρόμο. Και ο Άλκης και ο Μιχάλης άλλωστε δολοφονήθηκαν εκτός γηπέδων. 

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα