Ο νέος ρόλος του Σαμαρά στην Ευρώπη

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Μικρός αριθμός προσωπικοτήτων του ΕΛΚ, που θεωρείται ότι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ΕΕ, θα συμμετάσχουν στο προεδρείο του Κέντρου Wilfred Martens, στις Βρυξέλλες

Τη Δευτέρα συγκροτείται, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, που επικαλείται η Καθημερινή, το τιμητικό προεδρείο του Κέντρου Wilfred Martens, που αποτελεί το think tank για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Στο προεδρείο θα συμμετάσχει μικρός αριθμός προσωπικοτήτων του ΕΛΚ, που θεωρείται ότι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο: πρώην πρωθυπουργοί ή πρώην επικεφαλής της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσά τους θα είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς από την Ελλάδα, Μανουέλ Μπαρόζο από την Πορτογαλία (πρώην πρόεδρος της Κομισιόν), Ζακ Σαντέρ από το Λουξεμβούργο (επίσης πρώην πρόεδρος της Κομισιόν), Βαν Ρομπέι από το Βέλγιο (πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), ο Καρλ Μπιλτ από τη Σουηδία και ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο από την Πορτογαλία. Στην ιδρυτική συνάντηση θα παραστούν ο πρόεδρος του ΕΛΚ Joseph Dole καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ, Antonio Lopez-Isturiz.

Τη Δευτέρα, στην ατζέντα της ιδρυτικής συνάντησης θα βρεθούν το Brexit και οι μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η δημιουργία του θεωρείται σημαντικό βήμα για την ενίσχυση και ανασυγκρότηση της ευρωπαϊκής χριστιανοδημοκρατίας.

(Με πληροφορίες από την Καθημερινή)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αντώνης Σαμαράς
SHARE:

24Media Network