Ο Παπανδρέου ζητά πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Greek Prime Minister George Papandreou addresses to media during a news conference a day after his keynote speech on the economy in Thessaloniki, Greece on Sunday Sept. 12, 2010. The Greek government is planning no new austerity measures as part of efforts to pull the country out of debt, the prime minister said Sunday. (AP Photo/Dimitri Messinis)
Greek Prime Minister George Papandreou addresses to media during a news conference a day after his keynote speech on the economy in Thessaloniki, Greece on Sunday Sept. 12, 2010. The Greek government is planning no new austerity measures as part of efforts to pull the country out of debt, the prime minister said Sunday. (AP Photo/Dimitri Messinis) AP

Με ανακοίνωση, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θεωρεί ότι το σύμφωνο συμβίωσης που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή δεν επαρκεί και προτείνει πιο τολμηρά βήματα

Τη δυνατότητα του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών υποστηρίζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, θεωρώντας ότι η ψήφιση απόψε του συμφώνου συμβίωσης δεν επαρκεί.

Την ανακοίνωση αυτή εξέδωσε το κίνημα την ώρα που στο βήμα της Βουλής ανέβαινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να σηματοδοτήσει το σύμφωνο συμβίωσης ως την προοδευτική κίνηση αλλαγής θεσμικού πλαισίου από την κυβέρνηση του, αντίστοιχα με τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου από την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου στις αρχές της δεκαετίας του 80.

Έτσι ο κ.Παπανδρέου φαίνεται να επιχειρεί τώρα... ρελάνς.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών:

Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση σχετικά με την κάλυψη από το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εκτιμά πως θα πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ακόμα ώστε να προσαρμοστεί το νομοθετικό πλαίσιο αλλά και η νοοτροπία στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.

Η κάλυψη από το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί ένα βήμα μπροστά, αλλά αυτό δεν είναι ολοκληρωμένο, αν δεν περιλαμβάνει όλα τα προνόμια - όπως ενδεικτικά, οι φορολογικές ελαφρύνσεις - που απολαμβάνουν τα ετερόφυλα ζευγάρια. Θετικό παράδειγμα, προς αυτήν την κατεύθυνση σε ό,τι αφορά τα φορολογικά, ασφαλιστικά και περιουσιακά δικαιώματα, αποτελεί το Σύμφωνο Συμβίωσης που ψηφίσθηκε φέτος από το Κοινοβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σύμφωνα με τις θέσεις που παρουσίασε τον Ιανουάριο του 2015, πάει ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά και υποστηρίζει τη δυνατότητα πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, όπως ισχύει ήδη στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Ισλανδία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ουρουγάη, τη Νότιο Αφρική.

Ο εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου συμβάλλει στη δημιουργία πιο δίκαιων και λειτουργικών κοινωνιών και κατά συνέπεια δεν μπορεί παρά να αποτελεί προτεραιότητα των προοδευτικών πολιτικών σχηματισμών.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιώργος Παπανδρέου, Σύμφωνο Συμβίωσης
SHARE:

24Media Network