Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον ήρωα φούρναρη της Κω, Διονύση Αρβανιτάκη

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον ήρωα φούρναρη της Κω, Διονύση Αρβανιτάκη
DIMOKRATIKI.GR

Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποχαιρετούν με συλλυπητήρια μηνύματά τους τον άνδρα που "μπόλιασε τον πολιτισμό της Ευρώπης με τον αξιακό κώδικα του ελληνικού πολιτισμού".

«Ο Διονύσης Αρβανιτάκης μπόλιασε τον Πολιτισμό της Ευρώπης με τον αξιακό κώδικα του Ελληνικού Πολιτισμού, μέσ’ από τις εμβληματικές αρχές του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του φούρναρη της Κω, που είχε γίνει γνωστός σε όλη την Ευρώπη για την καθημερινή και συνεχή βοήθεια του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Τσίπρας: Στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων

«Ο Διονύσης Αρβανιτάκης στάθηκε καθημερινά και έμπρακτα με αλληλεγγύη στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων, μέχρι το τέλος της ζωής του. Η προσφορά του θα αποτελεί πάντοτε παράδειγμα ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Συλλυπητήρια στους οικείους του», έγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση του στο twitter για τον θάνατο του "φούρναρη της Κω".

ADVERTISING

"Έδειξες τι σημαίνει αλληλεγγύη και ανθρωπισμός"

"Καλό ταξίδι, Διονύση Αρβανιτάκη. Έδειξες τι σημαίνει αλληλεγγύη και ανθρωπισμός. Με τη στάση σου έστειλες ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ενάντια στη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό", έγραψε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτηση της στο twitter.

Γιούνκερ: Η δικιά μου Ευρώπη είναι αυτή που συμβόλιζε ο Δ. Αρβανιτάκης

«Με οδύνη με πληροφορήθηκα τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του υποδειγματικού ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος βραβεύθηκε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη σπάνια μεγαλοψυχία του, την ευαισθησία έναντι των εκατοντάδων δυστυχισμένων μεταναστών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την απώλεια του φούρναρη της Κω.

«Η δικιά μου Ευρώπη είναι αυτή που συμβόλιζε ο Διονύσης Αρβανιτάκης. Καλό σου ταξίδι, φούρναρη της Κω που κάθε μέρα έδινες ψωμί στις πεινασμένες & ταλαιπωρημένες ψυχές», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Γιούνκερ, εκφράζοντας παράλληλα τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέθανε ο ήρωας φούρναρης της Κω, Δ. Αρβανιτάκης, που τιμήθηκε από την Κομισιόν

SHARE:

24Media Network