Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μην κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μην κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι

Τι καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν να παραμείνει ανοιχτή η Βουλή το καλοκαίρι

Την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να απορρίψει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει ανοικτό το Κοινοβούλιο το καλοκαίρι κατήγγειλαν οι βουλευτές του σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Διάσκεψη επεσήμανε ότι δεν πρέπει να ξεκινήσουν θερινά τμήματα όσο είναι σε εκκρεμότητα οι προτάσεις νόμων των κομμάτων για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ακυρώνουν το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Όχι σε θερινά τμήματα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Προκαταρκτικής Επιτροπής

Παράλληλα οι βουλευτές του ανέφεραν ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η έρευνα της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ (σ.σ. η κυβέρνηση προγραμματίζει η πρόταση της Επιτροπής να συζητηθεί στις 9 Ιουλίου), ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την οικονομία.

Από την πλευρά τους, οι κυβερνητικοί παράγοντες επεσήμαναν ότι τη Δευτέρα ολοκληρώνεται το 15μερο μέσα στο οποίο πρέπει να στείλει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την έκθεσή του για την ακύρωση της ΠΝΠ για την ΕΡΤ και αφού παρέλθει αυτή η ημερομηνία, θα αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Δηλώσεις Βούτση

"Δυστυχώς η Βουλή λειτουργεί κατ’ αντιστοιχία με την πολιτική ζωή", σχολίασε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης, επισημαίνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα η Βουλή δεν έχει ούτε ένα νομοσχέδιο για να ψηφίσει!.

Η ακύρωση της ΠΝΠ, εκτίμησε ο Ν. Βούτσης, δεν χρειάζεται καν έκθεση του ΓΛΚ διότι πρόκειται για επαναφορά στην προτεραία κατάσταση, η οποία έχει ήδη υπολογιστεί στον προϋπολογισμό. Αντίθετα, συνέχισε, η ΠΝΠ που κλείνει την ΕΡΤ έχει αρνητικές επιπτώσεις στον προϋπολογισμό.

"Η κυβερνητική πλειοψηφία αντιστοιχίζει την αντίληψη του λαού με την λειτουργία της Βουλής. Θα αντιταχθούμε με όλους τους τρόπους που μπορούμε για να μην λύνονται τα θέματα μεταξύ διαπλοκής και αδιαφάνειας", τόνισε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

SHARE:

24Media Network