Ο Τούρκος πρέσβης χαιρετίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Τούρκος πρέσβης χαιρετίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών

"Χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και ολοκλήρωση, και είναι καλό να βλέπει κανείς ότι στο τέλος πέτυχε ο διάλογος" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπ. Οζούγκερτζιν.

Παρά τις όσες ανακρίβειες ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη στάση της Τουρκίας έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, έχει σημασία ότι στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο νέος Πρέσβης της Τουρκίας Μπ. Οζούγκερτζιν χαιρετίζει τη Συμφωνία, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτή θα δώσει λύση στο θέμα του ονόματος, καθώς και σε άλλα θέματα που ενδιαφέρουν και τις δύο χώρες, ενώ επισημαίνει επίσης ότι η Συμφωνία δείχνει ότι πέτυχε ο διάλογος.

Παρατίθεται σχετικά από τη συνέντευξη:

Το ελληνικό κοινοβούλιο κύρωσε πρόσφατα τη Συμφωνία των Πρεσπών, κλείνοντας μια πολυετή διπλωματική εκκρεμότητα. Η Ελλάδα ανοίγει νέο κεφάλαιο στη σχέση της με τη Βόρεια Μακεδονία. Ποια είναι η γνώμη σας γι’ αυτή την εξέλιξη;

“Χαιρετίζουμε την πρόσφατη έγκριση της Συμφωνίας Πρεσπών. Αυτή θα δώσει λύση στο θέμα του ονόματος, καθώς και σε άλλα θέματα που ενδιαφέρουν και τις δύο χώρες. Και αυτό με τη σειρά του ελπίζουμε να ανοίξει τον δρόμο για καλύτερες σχέσεις στην περιοχή μας συνολικά. Χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και ολοκλήρωση, και είναι καλό να βλέπει κανείς ότι στο τέλος πέτυχε ο διάλογος. Υποστηρίζαμε πάντα την ενσωμάτωση των βαλκανικών χωρών στις ευρωπαϊκές και δυτικές πολιτικές και οικονομικές δομές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα