Ο Τσίπρας αναδιατάσσει το πολιτικό προσωπικό στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας αναδιατάσσει το πολιτικό προσωπικό στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος Eurokinissi

Την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή η ΚΠΕ που θα εκλέξει νέα Πολιτική Γραμματεία. Αλλαγές και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, στους προέδρους των Επιτροπών, πιθανόν και στο Προεδρείο της ΚΟ. Καθοριστικός ο ρόλος του Πάνου Σκουρλέτη.

Αναταραχή και έντονες εσωτερικές αντιπαραθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αναδιατάξει το πολιτικό προσωπικό του κόμματος ενόψει και των εκλογών.

Την προσεχή Πέμπτη και την Παρασκευή συνέρχεται η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος που θα εκλέξει την νέα Πολιτική Γραμματεία.

Το γεγονός ότι το νέο όργανο προγραμματίζεται να είναι 21μελές (19 μέλη+Πρόεδρος+Γραμματέας) προκαλεί έντονες τριβές, ιδίως καθώς μετά τον ανασχηματισμό περιορίζεται αισθητά η νομή της κομματικής εξουσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ήδη προτάσεις ώστε η νέα ΠΓ να είναι 23μελής ή και 29μελής (όσο είναι σήμερα), ώστε να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πρόσωπα, κάτι όμως που δεν έχει γίνει προς το παρόν δεκτό από τον Αλέξη Τσίπρα. Ήδη διαγκωνίζονται οι τάσεις, καθώς μετά την συνεδρίαση των «53+» το περασμένο Σαββατοκύριακο, πρωτοεμφανίστηκε χθες δημοσίως η νέα προεδρική πολιτική τάση (συνένωση προεδρικών, Πλατφόρμας 2010 και πασοκογενών) με εκδήλωση που συμμετείχαν η Ρένα Δούρου, Ο Θοδωρής Δρίτσας και ο Μενέλαος Γκίβαλος.

Αλλαγές αναμένονται και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί ο ορισμός του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ παίζει και το όνομα ενός ακόμα πρώην υπουργού. Οι νέοι εκπρόσωποι θα πάρουν τη θέση ενός ή δυο εκ των νυν εκπροσώπων (Χρήστος Μαντάς, Νίκος Ξυδάκης και Φωτεινή Βάκη), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές και στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σίγουρες όμως είναι οι αλλαγές-και σε μεγάλη έκταση- στο προεδρείο των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής.

Καθοριστικό ρόλο στο νέο σχεδιασμό παίζει ο νέος Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και ο «Νέστορας» του χώρου και Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα