Ο Τσίπρας ξεκαθαρίζει την κατάσταση στην Κουμουνδούρου

Ο Τσίπρας ξεκαθαρίζει την κατάσταση στην Κουμουνδούρου
Ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Συγκαλεί την Πολιτική Γραμματεία για τον οδικό χάρτη και την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για το Συνέδριο. Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος.

Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει την εσωστρέφεια που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Κουμουνδούρου, αλλά και τη στασιμότητα που επικρατεί στις εγγραφές νέων μελών και την έλλειψη ενδιαφέροντος της κοινωνίας για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης συγκαλείται η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, προκειμένου να αποφασίσει για τον οδικό χάρτη του Συνεδρίου. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και η πραγματοποίηση ενός τουλάχιστον εσωκομματικού δημοψηφίσματος ενόψει του Συνεδρίου, ώστε να δοθεί ο λόγος στα μέλη που θα εγγραφούν έως τότε για ένα σημαντικό θέμα.Ένα θέμα όπως το όνομα του κόμματος, οι προγραμματικές θέσεις ή και αυτός ακόμα ο τρόπος εκλογής του κόμματος, όπως προτείνουν ορισμένα “προεδρικά” στελέχη- μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Τσίπρας με τη συνέντευξή του στο News 24/7, που προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. 

Η πρόταση για το δημοψήφισμα έπεσε σε σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου και στην οποία -όπως αποκάλυψε η “Εφημερίδα των Συντακτών”- είχαν προσκληθεί ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, καθώς και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Αλέκος Φλαμπουράρης.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα συζητηθούν και κρίσιμα οργανωτικά θέματα ενόψει του Συνεδρίου, ενώ, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, το άλλο Σαββατοκύριακο θα συνέλθει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα