Ο Βασίλης Οικονόμου περιγράφει τη στιγμή του ξυλοδαρμού του

Atmospher from the second parliamentary voting for the election of the new Greek President, in Athens, Dec. 23, 2014 /            ,  , 23 , 2014
Atmospher from the second parliamentary voting for the election of the new Greek President, in Athens, Dec. 23, 2014 / , , 23 , 2014 NIKOS LIBERTAS / SOOC

"Την επόμενη φορά θα σε εκτελέσουμε" του είπαν οι κουκουλοφόροι. Βούτσης και πλήθος βουλευτών καταδίκασαν την επίθεση

Τις πρώτες πρωινές ώρες εξήλθε από το νοσοκομείο ο Βασίλης Οικονόμου ο οποίος το βράδυ της Τρίτης δέχθηκε άνανδρη επίθεση από κουκουλοφόρους. Ειδικότερα, ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό μετά από επίθεση αγνώστων σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Περιγράφοντας το περιστατικό σε δημοσιογράφους, ο κ. Οικονόμου είπε ότι είχε κάτσει μόλις δέκα λεπτά όταν "ήρθαν δέκα «κύριοι» με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε" και ότι "στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν".

Το επεισόδιο έλαβε μέρος κοντά στο γραφείο του βουλευτή, ο οποίος καταδίκασε το συμβάν λέγοντας: "Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο".

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο σοβαρότερος τραυματισμός ήταν στο κεφάλι του, που "έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά".

Αμέσως μετά το συμβάν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Οικονόμου, όπου και του δήλωσε τον πλήρη αποτροπιασμό του για το συμβάν και εξέφρασε την συμπαράστασή του. 

Το περιστατικό καταδίκασαν επίσης με δηλώσεις τους ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε τα περιθωριακά στοιχεία αντιεξουσιαστών, που μερίδα στελεχών της προστατεύουν, να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο. “Θέλω εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, να καταδικάσω απερίφραστα την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια, να καλέσω την αστυνομία να δράσει άμεσα, έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας Πολίτευμα.

Όσοι προσπαθούν να πλήξουν, τόσο το δημοκρατικό μας Πολίτευμα όσο και την κοινωνική μας συνοχή, να γνωρίζουν ότι τέτοιες ενέργειες θα πέσουν στο κενό.

Καλώ τη κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε τα περιθωριακά στοιχεία αντιεξουσιαστών, που μερίδα στελεχών της προστατεύουν, να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο. Τέλος, θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι, οι όποιες πολιτικές διαφορές, λύνονται με διάλογο και όχι με βία”, είπε ο κ. Πλακιωτάκης, ενώ από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σημείωσε ότι «η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!».

ΔΗΜΑΡ: Απερίφραστη καταδίκη της άνανδρης επίθεσης

"H Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση κατά του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί. Το τελευταίο διάστημα τέτοιου είδους επιθέσεις αυξάνονται αλματωδώς. Το φαινόμενο αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά από τις αρχές για να μην επιστρέψουμε σε καταστάσεις πολιτικής βίας", αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Φωτογραφία sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

SHARE:

24Media Network