Όχι της Βουλής στην άρση ασυλία Βαρουφάκη για το περιστατικό στην Αίγινα

Όχι της Βουλής στην άρση ασυλία Βαρουφάκη για το περιστατικό στην Αίγινα
Ο Γιάνης Βαρουφάκης στη βουλή Eurokinissi

Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κορονοϊού στο γνωστό περιστατικό της Αίγινας τον περασμένο Απρίλιο. Ίδια απόφαση και για τον Αχμέτ Ιλχάν.

Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του γραμματέα του ΜέΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη για το γνωστό περιστατικό της Αίγινας τον περασμένο Απρίλιο. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 293 βουλευτές. Κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν 282 βουλευτές. Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 11 βουλευτές. Η δικογραφία που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή ήταν για το αδίκημα της απείθειας και για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων την περίοδο της καραντίνας.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή είχε καταφτάσει δικογραφία κατά του Γενικού Γραμματέα του ΜέΡΑ25, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον γραμματέα του Μέρα 25 να “σπάει” την καραντίνα που είχε επιβληθεί μετακινούμενος στην Αίγινα όπου βρίσκεται η κατοικία του.

Η δικογραφία έκανε λόγο για άρνηση του Γιάννη Βαρουφάκη να υποβληθεί σε έλεγχο από το λιμενικό, ενώ ο γραμματέας του Μέρα 25 έχει υποστηρίξει ότι πραγματοποιήθηκε κανονικά η διαδικασία του ελέγχου ενώ έμεινε 15 λεπτά στην ουρά προκειμένου να γίνει η απολύμανση του αυτοκινήτου του.

Θυμίζουμε ότι σε ανακοίνωσή του το Μέρα 25 είχε επισημάνει ότι «η παρουσία του Γραμματέα κ. Γιάνη Βαρουφάκη στην Ολομέλεια της Βουλής την 9η Απριλίου κατέστη υποχρεωτική τόσο για να τοποθετηθεί για το καίριο Eurogroup εκείνης της ημέρας ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών όσο και για να διαμαρτυρηθεί δια ζώσης για την μη αποδοχή της πρότασης του ΜέΡΑ25 η Βουλή να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη. Για να μεταβεί στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10πμ από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16.30».

Παράλληλα, κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε και η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Αχμέτ Ιλχάν. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 295 βουλευτές. Κατά της άρσης ασυλίας τάχθηκαν 286 βουλευτές. Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 9 βουλευτές. Η αίτηση άρσης ασυλίας που απορρίφθηκε ήταν για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα