Οι αντιδράσεις των κομμάτων στη συνέντευξη Σαμαρά

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στη συνέντευξη Σαμαρά
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-76η ΔΕΘ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ. MotionTeam

Για μη συγκεκριμένη πρόταση και γενικόλογες υποσχέσεις κατηγορούν οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων,  σχολιάζοντας όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ.

“Ο κ. Σαμαράς παριστάνει ότι ξεχνάει τις τεράστιες ευθύνες της παράταξης του και του ιδίου προσωπικά, ως υπουργού των κυβερνήσεων της ΝΔ, για την σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας”, παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

“Τάζει μειώσεις φόρων και αυξήσεις συντάξεων, προσπαθώντας να παραπλανήσει τους πολίτες ότι υπάρχει -τάχα- εύκολος δρόμος για την επίλυση της κρίσης. Ζητά εκλογές αλλά παράλληλα ομολογεί ότι ούτε με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει άμεση λύση στα προβλήματα της χώρας. Μιλά για “προσχεδιασμένη” προσφυγή στο ΔΝΤ ενώ γνωρίζει τον αγώνα του Πρωθυπουργού να βρει πηγές χρηματοδότησης για τη χώρα”, πρόσθεσε.

“Την γνωρίζουμε την φιλοσοφία του κ. Σαμαρά. Είναι η ίδια φιλοσοφία που οδήγησε στην ανεξέλεγκτη αύξηση του χρέους και του ελλείμματος και στο δημοσιονομικό χάος”, κατέληξε.

“Είναι γελασμένος αν νομίζει, ότι με αυτές τις προτάσεις μπορεί να δώσει λύσεις στην κρίση της χώρας”, τόνισε ακόμη, σημειώνοντας, πως “οι μισοί άνθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Σαμαρά τάσσονται υπέρ του Μνημονίου”.

ΚΚΕ: “Η ΝΔ διεκδικεί στη θέση του ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση δική της”

Για “εθνικοπατριωτικές διακηρύξεις” που έχουν στόχο “να θυσιαστεί ο λαός για να προστατευτούν τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας και να σωθεί η ΕΕ”, κάνει λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα, με αφορμή την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη.

“Με την ισχυρή και καθαρή εντολή που ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ, καλεί το λαό να αποδεχτεί τη συνέχιση του βασανισμού και την εκτέλεση των δικαιωμάτων του από διαφορετικό εκτελεστή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Επισημαίνει ακόμη ότι η πρόταση της ΝΔ με τη μείωση των κρατικών δαπανών για τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες και την εργασιακή εφεδρεία, “οδηγεί το λαό στην χρεοκοπία” και αποτελεί “την άλλη όψη της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εκφράζεται με τη σημερινή φοροεπιδρομή”.

“Η ΝΔ διεκδικεί στη θέση του ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση δική της, ή την ίδια επικεφαλής στη συγκυβέρνηση που θα επιβάλει στο λαό την χρεοκοπία. Τίποτα διαφορετικό δεν προτείνει απ’ ό,τι υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ”, καταλήγει το ΚΚΕ.

Για “ακραίο εμπαιγμό”, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης, αναφερόμενος σε όσα ανέφερε ο κ. Σαμαράς περί εργασιακής εφεδρείας.

“Φοβούνται να παραδεχθούν ότι επιβάλλεται, κάποιοι από αυτούς που έβαλαν από το παράθυρο, να χάσουν τις δουλειές τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΥΝ: Στην ίδια γραμμή με την κυβερνητική πολιτική

“Οι θέσεις της ΝΔ που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη κινούνται στην ίδια γραμμή με την κυβερνητική πολιτική”, ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς αποτελεί το φερετζέ της συνέχισης της ίδιας κατά βάση πολιτικής με αυτήν της σημερινής κυβέρνησης”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

“Άλλωστε, οι προτάσεις της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και για ακόμη μεγαλύτερη μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης πως η πολιτική της συνιστά απόχρωση της ήδη εφαρμοζόμενης πολιτικής του μνημονίου”, σημείωσε.

Δημοκρατική Αριστερά: “Γενικόλογες υποσχέσεις”

Για γενικόλογες υποσχέσεις έκανε λόγο η Δημοκρατική Αριστερά, ζητώντας την άμεση ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων από την κυβέρνηση, με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία.

“Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να δώσει εξηγήσεις για τη στάση των ευρωπαϊκών συγγενικών κομμάτων της ΝΔ, τα οποία έχουν τη βασική ευθύνη για την πορεία της Ε.Ε. και της ελληνικής οικονομίας, με την πολιτική που επιβάλλει το τρίγωνο Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπαρόζο”, επισημαίνει η παράταξη.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να προχωρήσει στην υλοποίηση των αποφάσεων της 21ής Ιουλίου, αντιμετωπίζοντας τις πιέσεις των επιμέρους εθνικών συμφερόντων και στοχεύσεων, ενισχύοντας την κοινοτική αλληλεγγύη, αλλά και τις ουσιαστικές διαδικασίες πολιτικής ενοποίησης”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα