Οι δύσκολες σχέσεις ΝΔ και Σαλμά λόγω Novartis

ΒΟΥΛΗ //  (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ) 
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018.  (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΒΟΥΛΗ // (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ) Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Στο μικροσκόπιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης η στάση Καμμένου και Κουρουμπλή έναντι του γαλάζιου βουλευτή που συγκέντρωσε μακράν τις λιγότερες ψήφους έναντι των άλλων 9 που παραπέμπονται σε έρευνα από την προανακριτική επιτροπή της βουλής

Στο μικροσκόπιο του Μοσχάτου βρίσκεται ο βουλευτής του κόμματος Μάριος Σαλμάς καθώς προβληματισμό προκαλούν στη ΝΔ μια σειρά κινήσεων με αποκορύφωμα τη στάση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ που δεν ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του σε προανακριτική επιτροπή, αλλά και του Παναγιώτη Κουρουμπλή που αναφέρθηκε ονομαστικά στον κ. Σαλμά ως ο "άνθρωπος που μου έδωσε τις πληροφορίες το 2014 και κάναμε όλη εκείνη την επίθεση κατά της Novartis".

Ταυτόχρονα κάθε άλλο από απαρατήρητο πέρασε το γεγονός ότι ο γαλάζιος βουλευτής και πρώην υπουργός υγείας συγκέντρωσε μακράν τις λιγότερες ψήφους (μόλις 159) από τα άλλα 9 φερόμενα ως εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. Και μάλιστα το γεγονός αυτό συζητιέται έντονα στα γαλάζια παρασκήνια.

Πάντως όλο αυτό το σκηνικό ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα, καθώς εδώ και καιρό υπάρχει προβληματισμός στη ΝΔ για το ζήτημα Σαλμά και δεν είναι τυχαίο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προχτεσινή συζήτηση στη βουλή ενώ ήταν παρών στην αίθουσα του κοινοβουλίου και άκουσε τις ομιλίες των φερόμενων ως εμπλεκόμενων, απουσίαζε από την ομιλία του κ. Σαλμά.

Το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών ήταν ιδιαίτερα βαρύ έτσι και αλλιώς όταν έγινε γνωστό ότι ο πρώην υπουργός είχε έρθει, εν κρυπτώ και εν αγνοία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε επαφή με τις ΗΠΑ για να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας για το σκάνδαλο της Novartis, ασχέτως αν τελικώς δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Σε κάθε περίπτωση υπό το φως όλων αυτών φαίνεται πως μόνο τυχαία δεν ήταν περιστατικά κατά το πρόσφατο παρελθόν, όπου ο εν λόγω βουλευτής είχε αρνηθεί να υπογράψει επίκαιρες ερωτήσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ όπως πχ τον περασμένο Ιούνη για τις σχέσεις με αφορμή τα τηλεφωνήματα του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη. Τότε είχαν αποδοθεί επισήμως από τη ΝΔ σε αδυναμία επικοινωνίας μεταξύ του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστα Τσιάρα και Μάριου Σαλμά, ωστόσο από το ρεπορτάζ της εποχής προέκυπτε πως επρόκειτο για κάτι περισσότερο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis

ADVERTISING

SHARE: