Καταδίκη Φρουζή για την υπόθεση των σάκων με τα μετρητά στο Κολωνάκι

Διαβάζεται σε 3'
Καταδίκη Φρουζή για την υπόθεση των σάκων με τα μετρητά στο Κολωνάκι
Κωνσταντίνος Φρουζής SOOC

Για απόπειρα παράνομης βίας καταδικάστηκε ο Κωνσταντίνος Φρουζής στη δίκη για τους σάκους που φέρονται να δόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους εστιατορίου, μεσούσης της διερεύνησης της υπόθεσης Novartis

Σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών καταδικάστηκε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, για την υπόθεση των σάκων με μετρητά που παρέδωσε σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου.

Πρόκειται για ένα σκέλος της έρευνας που αφορούσε στους τρεις σάκους που φέρονται να δόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους εστιατορίου, μεσούσης της διερεύνησης της υπόθεσης Novartis, προκειμένου να τους φυλάξουν για τέσσερις ηµέρες, μέχρι δηλαδή ο Κ. Φρουζής και η σύντροφος του επιστρέψουν από επαγγελµατικό ταξίδι στην Κύπρο. Τον Ιανουάριο του 2017 ωστόσο, οι ιδιοκτήτες κατήγγειλαν ληστεία, γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του Κ. Φρουζή. Αν και οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως το ποσό ανερχόταν στο 1 εκατομμύρια ευρώ, κατά τους μηνυτές, η χωρητικότητα τους δεν ήταν μεγάλη.

Σύμφωνα και με τα όσα κατατέθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου δέχθηκαν απειλές από τρίτα πρόσωπα, τα οποία τους ανέφεραν μεταξύ άλλων: «αν δεν βρείτε το 1.000.000€ θα σας κάνω κακό με δημοσιεύματα στην εταιρεία σας». Οι οχλήσεις μάλιστα, φαίνεται πως συνεχίστηκαν μέχρι και το καλοκαίρι όπου τους διαμηνύθηκε: «δεν με ενδιαφέρει ποιος έχει πάρει το 1 εκατομμύριο ευρώ, το έχεις χρεωθεί εσύ. Και άφησε να εννοηθεί για κακές συνέπειες».

Οι ενέργειες αυτές οδήγησαν το 2017 στην κατάθεση μήνυσης και στην παραπομπή του τον Κ. Φρουζή ως κατηγορούμενο για εκβίαση και ηθική αυτουργία σε κλοπή, ενώ και οι δύο πλευρές έχουν προσφύγει και ενώπιον των αστικών δικαστηρίων. Πρόσφατα το Τριμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας επέβαλε στον κατηγορούμενο και στη σύντροφο του την ίδια ποινή φυλάκισης, ενώ τους χορηγήθηκε αναστολή επί τριετία.

Το αδίκημα που τελικά τους αποδόθηκε από την ελληνική Δικαιοσύνης είναι από της απόπειρας παράνομης βίας σε βαθμό πλημμελήματος, μετατρέποντας την αρχική κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση και της εκβίασης. Το δικαστήριο πάντως, δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, με την οποία προτάθηκε η απαλλαγή του Κ. Φρουζη και των συγκατηγορούμενων του, με το σκεπτικό ότι είχαν κάθε νόμιμο δικαίωμα να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων, που έχασαν.

Θεόδωρος Παναγιώτου

Όπως εξηγεί ο πληρεξούσιος δικηγόρος για την υποστήριξη της κατηγορίας, Θεόδωρος Παναγιώτου, «Είναι μία υπόθεση με πολλές πτυχές, τόσο σε αστικό, όσο και σε ποινικό επίπεδο, η απόφαση, όμως, αυτή, είναι μία δικαίωση για τις θέσεις των εντολέων μου, οι οποίοι, από την πρώτη στιγμή διατράνωναν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχουν την παραμικρή εμπλοκή σε οιαδήποτε παράνομη πράξη, αντιθέτως, οι πράξεις και οι δικαστικές και εξώδικες διεκδικήσεις των αντιδίκων, ήταν εκείνες που, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό, είχαν σαν αποτέλεσμα την ποινική καταδίκη τους. Συνεχίζουμε μέχρι την αμετάκλητη δικαίωση των εντολέων μου, τόσο σε αστικό όσο και σε ποινικό επίπεδο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα