Οι κεντροδεξιοί δήμαρχοι συνεχίζουν τις επαφές ενόψει των εκλογών στην ΚΕΔΕ

Οι κεντροδεξιοί δήμαρχοι συνεχίζουν τις επαφές ενόψει των εκλογών στην ΚΕΔΕ

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο των κεντροδεξιών δημάρχων

Οι κεντροδεξιοί δήμαρχοι συνεχίζουν τις επαφές ενόψει των αρχαιρεσιών για τις Περιφερειακές Ενώσεις Ελλάδας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό στελέχη και ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκαν με τον θπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο.

Στη συνάντηση ετέθησαν υπόψη του υπουργού ζητήματα που σχετίζονται με την οργάνωση και τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, την παράταση της διαδημοτικής κινητικότητας του προσωπικού μέχρι τέλους του χρόνου, τα οικονομικά των δήμων και τον διακανονισμό των οφειλών τους, τη θητεία των γενικών γραμματέων, των συνεργατών, των ειδικών συμβούλων αλλά και το καθεστώς πρόσληψης δικηγόρων στους δήμους, την επανεξέταση των αμοιβών αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, την ισότιμη μεταχείριση όλων των δήμων χωρίς πληθυσμιακούς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς και την παράταση της αδειοδότησης των κλειστών γυμναστηρίων.

Επισημάνθηκαν, επίσης, τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στη λειτουργία των δήμων και κατατέθηκαν προτάσεις για την επίλυσή τους ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία τους.

Η άρση του ασυμβίβαστου των δικηγόρων που εξελέγησαν στο δημαρχιακό αξίωμα αλλά και η δυνατότητα πρόσληψης δικηγόρων στους δήμους προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της κατ’ αποκοπή ανάθεσης για την εξοικονόμηση πόρων, βρέθηκαν, επίσης, στο τραπέζι της συζήτησης.

Η αντιπροσωπεία του Κινήματος κατέθεσε, επίσης, πρόταση τροπολογίας της παραγράφου 15 του αρ. 20 του Ν. 4257/2014 (ΦΕΚ Α’ 93, 14.4.2014) με σκοπό η ολοκλήρωση του ελέγχου νομιμότητας να γίνεται με την υπογραφή της σχετικής απόφασης του Ελεγκτή Νομιμότητας από τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση ενημέρωσαν συνολικά τον υπουργό για τις προτεραιότητες της προσπάθειάς τους που κυρίως αφορούν, στη διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας των Ο.Τ.Α., στη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού πλαισίου για τους Ο.Τ.Α με συμμετοχή στις αποφάσεις που αφορούν στη διαχείριση των κονδυλίων μέσω Ε.Σ.Π.Α αλλά και στους πόρους του Πράσινου Ταμείου, στην ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης μέσα από την προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση και στην κατοχύρωση νέων ρόλων και αρμοδιοτήτων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, ο κ.Ντινόπουλος εμφανίστηκε πρόθυμος να προωθηθούν θέματα διοικητικής φύσης που πρέπει να επανεξεταστούν, αλλά και να αναληφθούν πρωτοβουλίες και για όσα ακολουθείται η οδός μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

“Δεν θέλουμε διαχωρισμούς και δήμους δύο ταχυτήτων όπως ισχύει σήμερα. Διεκδικούμε δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση όλων των δήμων της χώρας χωρίς πληθυσμιακούς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς ώστε όλοι να μπορέσουν να λειτουργήσουν ομαλά και αποτελεσματικά” δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ.Πατούλης.

Στη συνάντηση εκτός από τον κ. Πατούλη, συμμετείχαν, επίσης, οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων- Μενεμένης: Λάζαρος Κυρίζογλου, Υποψήφιος για την Π.Ε.Δ Κεντρικής Μακεδονίας, Πεντέλης: Δημήτρης Στεργίου Καψάλης, Υποψήφιος για την Π.Ε.Δ Αττικής, Πυλαίας - Χορτιάτη: Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, Σιθωνίας: Γιάννης Τζίτζιος, Λαγκαδά: Γιάννης Καραγιάννης, Πολυγύρου: Αστέριος Ζωγράφος, Δέλτα: Ευθύμιος Φωτόπουλος καθώς και ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Κωνσταντίνος Τζανακούλης.

SHARE:

24Media Network