Οι όροι του Κρεμαστινού στον πρωθυπουργό για να πει "ναι" στα μέτρα

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός EUROKINISSI

Διαβάστε τι είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός. Υπό ποιες συνθήκες θα πει "ναι" στο πολυνομοσχέδιο. Επιστολή στον πρωθυπουργό

Νέο κύμα εσωτερικών τριγμών στο ΠΑΣΟΚ φέρνει το πολυνομοσχέδιο της Τετάρτης, ενώ μετά την ανεξαρτητοποίηση του Μιχ. Κασσή, φαίνεται ότι σειρά έχουν και άλλοι βουλευτές της πράσινης παράταξης.

Σε ραδιοφωνική εκπομπή στον Real fm, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,  Δημήτρης  Κρεμαστινός, μπορεί να δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει τα μέτρα, ωστόσο θέτει τους δικούς του όρους και τις προϋποθέσεις, προκειμένου να πει το ιστορικό "ναι" που θα βοηθήσει την χώρα να "ξεκλειδώσει" την επόμενη δόση.

"Δεν φεύγει η χώρα από την κρίση με ασιατικού τύπου ανάπτυξη. Ωστόσο, νομίζω υπάρχει ελπίδα. Πρέπει όμως τα οικονομικά της χώρας να μπορούν να εγγυηθούν μισθούς και συντάξεις για την επόμενη χρονιά, αλλά και να εγγυηθούν ότι θα λάβουν τα 20 δισ. ευρώ μικροεπιχειρηματίες και όχι μόνο οι τράπεζες", είπε ο ίδιος στην ραδιοφωνική εκπομπή.

Και συνέχισε: "Αν πεισθώ από επιχειρήματα στη Βουλή, ότι πραγματικά θα έχουμε χρήματα, θα πω ναι στην ψήφιση των μέτρων", είπε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, ενώ εξήγησε ότι ότι "αν τα χρήματα της επόμενης δόσης δεν περάσουν στην πραγματική οικονομία, τα μέτρα θα είναι ασπιρίνη".

Ο κ. Κρεμαστινός, όπως ανέφερε, θα στείλει σήμερα επιστολή στον πρωθυπουργό, στην οποία και θα ζητήσει να μάθει:

1) Αν η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί μισθούς και συντάξεις και

2) με ποιες εγγυήσεις, τα 20 δισ. ευρώ που θα πάνε στις τράπεζες, θα περάσουν στις επιχειρήσεις και τους μικροεπενδυτές.  

SHARE:

24Media Network