Οι “παροχές” και η ώρα της δικαιοσύνης

Οι “παροχές” και η ώρα της δικαιοσύνης
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο τηλεοπτικό διάγγελμα για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ποιες υποθέσεις ανακινούνται. Γιατί οι πληροφορίες επιμένουν για ποινικές διώξεις. Με σκληρή πόλωση στις κάλπες

Με πρωτοφανή πόλωση εισέρχεται η χώρα στην προεκλογική περίοδο, όπως προκύπτει από τη χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Ιθάκη και τις αντιδράσεις και τη στρατηγική της αντιπολίτευσης.

Από το πνεύμα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τις τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών όπως ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Πάνος Σκουρλέτης, προκύπτει ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να προχωρήσει στην περικοπή των συντάξεων, ασχέτως εάν η ίδια τις είχε ψηφίσει. Δεν θα προχωρήσει βεβαίως σε “μονομερή ενέργεια”, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτούσε αλματώδη άνοδο των spreads, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξει (εάν δεν έχει ήδη υπάρξει) η σύμφωνη γνώμη των δανειστών -έστω για αναβολή του μέτρου. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει και ενίσχυση των χαμηλότερων στρωμάτων στο τέλος του έτους.

Η μεγάλη ένταση, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα υπάρξει με την “ωρίμανση” υποθέσεων στην ελληνική δικαιοσύνη, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι βρισκόμαστε ενώπιον ποινικών διώξεων.

Ποιες είναι οι τρεις υποθέσεις;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει το news 24/7 επανέρχεται στην επιφάνεια εντός του προσεχούς διαστήματος η υπόθεση Novartis, αλλά και τα οικονομικά των κομμάτων, ενώ προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο είναι η κατάθεση του πρώην “τσάρου” της οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου, που ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα