Οι τελευταίες πινελιές στο ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ και τα μηνύματα Μητσοτάκη στους εταίρους

Οι τελευταίες πινελιές στο ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ και τα μηνύματα Μητσοτάκη στους εταίρους
Φωτό αρχείου: Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι τρεις τελευταίοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, με Αμυρά- Φλέσσα να έχουν κλειδώσει. Την Κυριακή εκδήλωση παρουσίασης συνολικά του ευρωψηφοδελτίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέπτεται σήμερα Πάρο και Νάξο, ενώ χθες έστειλε μηνύματα στους εταίρους

Οι τρεις τελευταίοι υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα και συνολικά σε εκδήλωση το απόγευμα της Κυριακής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εν τω μεταξύ επισκέπτεται σήμερα την Πάρο και τη Νάξο, συνεχίζοντας έτσι το πυκνό πρόγραμμα περιοδειών που έχει ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, επισκεπτόμενος τη Λακωνία και την Αιτωλοακαρνανία. Και προφανώς τις επόμενες εβδομάδες θα εντείνει τις περιοδείες του, καθώς έχει δώσει πολιτικό χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές, ενώ στο Μοσχάτο δεν έχουν καθόλου αποκλείσει το σενάριο πρόωρων εκλογών το Μάιο- τουναντίον οι υποψίες τους ενισχύονται μετά την “ατάκα” του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη “τώρα μπορείς να κάνεις εκλογές όποτε θέλεις” στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την εκδήλωση της προοδευτικής συμμαχίας το Σάββατο. Στην αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνούν εξάλλου ότι εθνικές εκλογές το φθινόπωρο μετά από μία ευρεία ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα ευνοήσει τη ΝΔ, για αυτό και όπως έχει γράψει το News 24/7 σημειώνουν πιθανές Κυριακές του Μαϊου και αναμένουν να δουν τελικά τι θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ και με το βλέμμα στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν σε κάθε περίπτωση στις 26 Μαϊου, η ΝΔ εντείνει το πρόγραμμα περιοδειών και στελεχών. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη από χθες κλιμάκια αποτελούμενα από βουλευτές της ΝΔ, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Γραμματείς και Αναπληρωτές Γραμματείς θα πραγματοποιούν επισκέψεις στους Νομούς Ρεθύμνου (Κ. Σκρέκας, 9/4), Χανίων (Κ. Σκρέκας, 10/4), Καρδίτσας (Γ. Γεωργαντάς – Κ. Τασούλας, 12/4), Κοζάνης, (Β. Μεϊμαράκης, 12/4), Καστοριάς (Αδ. Γεωργιάδης, 13/4) και Θεσπρωτίας (Δ. Σταμάτης, 13/4).

Ο κ.Μητσοτάκης ταυτόχρονα έστειλε χθες νέα μηνύματα στους εταίρους με συνέντευξη του στο Reuters και κατά τη συνάντηση του με τους πρέσβεις των κρατών- μελών της ΕΕ.

Πρώτον, αμφισβήτησε κατά πόσον η χώρα έχει βγει ουσιαστικά από τα προγράμματα στήριξης, υποστηρίζοντας ότι μόνο με κυβερνητική αλλαγή θα έρθει ένα πραγματικό “success story”- χρησιμοποίησε δε συγκεκριμένα τον όρο αυτό που είχε λανσάρει ο Αντώνης Σαμαράς, αφού εξάλλου το αφήγημα της ΝΔ είναι ότι στα τέλη του 2014 η χώρα ήταν έτοιμη να βγει από την κρίση, αλλά η πορεία της οικονομίας αντιστράφηκε λόγω ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον, επέμεινε στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας (δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα δώσει πίσω στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο κ.Τσίπρας) και επαναπροσδιορισμού των στόχων για το πρωτογενές. “Κάρφωσε” μάλιστα κατά τη συνάντηση με τους πρέσβεις τους εταίρους για μεγάλη ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας ότι θεωρεί δικαιωματικά πως θα πρέπει να δώσουν και στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ ένα “τράτο” με την αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων, στους οποίους άλλωστε συμφώνησε αυτή η κυβέρνηση. Δεσμεύτηκε όμως ότι θα προχωρήσει σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Τρίτον, καθησύχασε αφενός τους εταίρους στην Ευρώπη και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία των Πρεσπών εφόσον ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, επανέλαβε όμως ότι διατηρεί το δικαίωμα βέτο στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας, κάτι άλλωστε που αποτελεί και το επιχείρημα του στο ακροατήριο της “πατριωτικής δεξιάς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα