Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες και κτηνοτρόφους

Διαβάζεται σε 2'
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης EUROKINISSI

Μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών και των κτηνοτρόφων, παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης. Τι περιλαμβάνουν.

Τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο στο οποίο παραθέτει τις προτάσεις του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κασσελάκης προτείνει την κατάργηση του ειδικού φόρου καυσίμων καθώς και τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 6%. Πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 7σεντς η κιλοβατώρα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Τους τελευταίους μήνες έχω επισκεφθεί πολλές αγροτικές περιοχές και έχω αφουγκραστεί την ανησυχία των συμπολιτών μας αγροτών για την ανασφάλεια που βιώνουν στη ζωή τους. Μια ανασφάλεια απολύτως δικαιολογημένη, όπως είναι και ο αναβρασμός που εκφράζεται αυτή τη στιγμή.

Αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο κόστος παραγωγής όχι λόγω της εισαγόμενης ακριβείας όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά λόγω της αισχροκέρδειας.

Σας παρουσιάζω σήμερα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, είμαστε δίπλα τους και πρέπει να ξέρουν πώς.

  • Ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο. Πρέπει να καταργηθεί. Και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στον υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%.
  • Για το αγροτικό ρεύμα, πρέπει να μπει πλαφόν στα 7σεντς η κιλοβατώρα.
  • Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.
  • Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.
  • ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.
  • Στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.
  • Επανασχεδίαση της ΚΑΠ. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει αφαιρέσει 240 εκατ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση. Δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.
  • Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση.

Αυτές είναι οι θέσεις μας και οι αγρότες πρέπει να ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ δίπλα τους. Είμαστε μαζί σας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα