Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ “βαθμολογούν” τους υπουργούς

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ “βαθμολογούν” τους υπουργούς
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Από 0 έως …100. Το "ερωτηματολόγιο …Μπαλαούρα" (από το όνομα του βουλευτή που το εμπνεύστηκε) είναι ήδη στα χέρια των βουλευτών. Τα αποτελέσματα θα τα δει μόνο το Μέγαρο Μαξίμου. Ερώτημα πόσο συνδέεται με τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Όλους ανεξαιρέτως τους υπουργούς της κυβέρνησης βαθμολογούν – και αξιολογούν-  με ερωτηματολόγιο που έχει συμφωνηθεί με το Μέγαρο Μαξίμου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα βαθμολογούν οι 110 βουλευτές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι υπουργοί, καθώς οι υπουργοί που είναι μέλη της ΚΟ δεν έχουν δικαίωμα να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο και να βαθμολογήσουν τους συναδέλφους τους.

Μεταξύ των ερωτημάτων είναι και ο βαθμός επικοινωνίας των υπουργών με τους βουλευτές, αλλά και η ανταπόκριση στα αιτήματά τους όταν αυτά δεν είναι ρουσφέτια.

Τα ερωτηματολόγια θα πάνε στα χέρια μόνο του πρωθυπουργού και των άμεσων συνεργατών του στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν θα περάσουν από την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η “βαθμολόγηση” των υπουργών θα αποτελέσει ασφαλώς κριτήριο  και για τον επικείμενο ανασχηματισμό, που όπως έχει αποκαλύψει το news24/7 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.

Το Μαξίμου διαψεύδει πάντως τη σύνδεση του ερωτηματολογίου με τυχόν ανασχηματισμό. Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι το ερωτηματολόγιο έρχεται σε “ουδέτερο χρόνο”, όταν η Βουλή κλείνει για τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα.

Υ.Γ.: Το ερωτηματολόγιο ονομάζεται “ερωτηματολόγιο …Μπαλαούρα” από το όνομα του βουλευτή που το εμπνεύστηκε και το επέβαλε!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα