Οικονόμου για Μανιό: Φασιστικές νοοτροπίες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς

Οικονόμου για Μανιό: Φασιστικές νοοτροπίες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την επίθεση κατά του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ υποστήριξε ότι δεν έγιναν επεισόδια στην πορεία επειδή η κατοχή μολότωφ έγινε κακούργημα.

Την επίθεση κατά του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα είχε συμμετάσχει στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, Νίκου Μανιού, καθώς και κατά της αντιπροσωπείας της Βουλής, όταν επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι κατά τη χθεσινή επέτειο, καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Με την ευκαιρία εξαπέλυσε δε επίθεση κατά της εξωκοινοβουλετικής αριστεράς, από την οποία προέρχονται οι δράστες.

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για θλιβερά γεγονότα, που δείχνουν μία “ιδιοκτησιακή αντίληψη για τοπόσημα και ιστορικά γεγονότα, απαράδεκτη για τη δημοκρατία μας. Σχολίασε ότι άτομα από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς επιτέθηκαν με φασιστικό τρόπο και στον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στην αντιπροσωπεία της Βουλής.

“Τους απαγόρεψαν να εισέλθουν στο χώρο λες και είναι σπίτι τους και άρπαξαν το στεφάνι”, υπενθύμισε, χαρακτηρίζοντας θλιβερή την εικόνα με το στεφάνι με την ελληνική σημαία και τα σύμβολα της Βουλής στο πεζοδρόμιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για “απαράδεκτες φασιστικές τακτικές”. Τόνισε ότι: “Δεν δικαιούται κανείς να καπηλεύεται τους αγώνες εκείνων που πάλεψαν για δημοκρατία”. Υποστήριξε μάλιστα ότι τέτοιες “φασιστικές νοοτροπίες ευδοκιμούν στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς” και δήλωσε εκ μέρους της ΝΔ ότι “η κουλτούρα μας βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με τέτοιες αντιλήψεις”.

Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε δε την ικανοποίηση της κυβέρνησης γιατί στη χθεσινή πορεία και μετά δε σημειώθηκαν επεισόδια, εκτιμώντας ότι αυτό οφείλεται και σε αυτούς που συμμετείχαν και την περιφρούρησαν αλλά και στην ΕΛΑΣ.

Συνέδεσε μάλιστα το γεγονός ότι δεν έγιναν επεισόδια με την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα. Σημείωσε ειδικότερα ότι η χθεσινή πορεία ήταν η πρώτη μετά και την ψήφιση του νέου άρθρου στον ΠΚ, σύμφωνα με το οποίο η κατοχή μολότωφ αποτελεί πλέον κακούργημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα