Όλγα Γεροβασίλη: “Δεν απέσυρα ποτέ την υποψηφιότητά μου”

Διαβάζεται σε 3'
Όλγα Γεροβασίλη
Όλγα Γεροβασίλη EUROKINISSI

Η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε πως σέβεται την απόφαση του Συνεδρίου, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η ίδια δεν απέσυρε την πρότασή της.  “Ο Πρόεδρος να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά”.

“Δεν απέσυρα την υποψηφιότητά μου” ξεκαθάρισε σε δηλώσεις της η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας πως αυτό που συνέβη στο συνέδριο ήταν η υπερψήφιση της πρότασης του Σωκράτη Φάμελλου για την μη διενέργεια εκλογών. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι παρά τις δηλώσεις του ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε στην πράξη απρόθυμος να γίνει προεδρική εκλογή.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη “το συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα και καταψήφισε την πρόταση του προέδρου. Δεν μπήκαν σε ψηφοφορία οι τρεις προτάσεις. Έκανε ο πρόεδρος πρόταση να πάμε σε 10 μέρες. Του είπα δεν θα δουλέψω ποτέ ενάντια στο καταστατικό. Υπήρχαν οι τρεις προτάσεις: Πρόταση Φάμελλου που γνωρίζετε, πρόταση προέδρου και η δίκη μου να πάμε σε ένα μήνα. Το προεδρείο επέλεξε πρώτη να ψηφιστεί η πρόταση Φάμελλου. Είναι κυρίαρχη η απόφαση καθώς τα χέρια σηκώθηκαν στην πρόταση Φάμελλου. Από μένα είναι απολύτως σεβαστή. Εκτιμώ πως πρέπει να δώσουμε τη μάχη συντεταγμένα. Δεν θα είναι πετυχημένη η πορεία αν έχει πολωτική στάση ο πρόεδρος του κόμματος που εκφράστηκε με το βρείτε μου αντίπαλο“.

Όπως ξεκαθάρισε η Όλγα Γεροβασίλη δεν απέσυρα ποτέ την πρόταση, είναι κατατεθειμένη η πρόταση και λέγοντας ‘αν θες σε 10 μέρες πήγαινε μόνος σου’ έκανα απλά σχόλιο. Είπα θα την αποσύρω μόνο αν αποσύρεις το ‘βρείτε μου αντίπαλο’. Δεν απέσυρα ποτέ την πρόταση. Αυτό που έγινε ήταν ότι ψηφίστηκε η πρόταση Φάμελλου”.

Μάλιστα έθεσε το ερώτημα: “Γιατί δεν μπήκαν οι άλλες δυο προτάσεις σε ψηφοφορία; Γιατί επέλεξε το προεδρείο να βάλει πρώτη σε ψηφοφορία την πρόταση Φάμελλου; Διότι δεν έπρεπε να φανεί ότι καταψηφίζεται η πρόταση του προέδρου”.

Σχολίασε τέλος πως “το καταστατικό δεν μπορεί να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν. Εμείς που το συντάξαμε το ξέρουμε.

“Ο Πρόεδρος να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά”

Λίγο αργότερα, σε ανάρτησή της στα social media, ανέφερε: “Το Συνέδριο αποφάσισε να συνεχίσουμε ως έχουμε, να μην απευθυνθούμε στη βάση και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παρότι το πρότεινε ο Πρόεδρος του Κόμματος.

Η απόφαση του συνεδρίου ως κυρίαρχου σώματος είναι απολύτως σεβαστή.

Τώρα θα συμβάλω και θα συμβάλουνε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό μπροστά στην επερχόμενη εκλογική μάχη.

Δε θα σταματήσω να επιμένω όμως στην άποψη ότι η κρίσιμη πολιτική προϋπόθεση για επιτυχημένη πορεία είναι ο Πρόεδρος να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά. Άλλωστε αυτό του είπε και το συνέδριο στην πρόκληση του «βρείτε μου αντίπαλο»”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα