Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ ΣΥΡΙΖΑ: Aυτονόητα καταδικαστέες οι αναφορές της Α. Πήλιου για τη Φ. Γεννηματά

Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ ΣΥΡΙΖΑ: Aυτονόητα καταδικαστέες οι αναφορές της Α. Πήλιου για τη Φ. Γεννηματά

Η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τις δηλώσεις παρατηρήτριας του συνεδρίου της για τη Φώφη Γεννηματά.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ η τρανς Αννα Πήλιου που παρακολουθούσε τις εργασίες ως παρατηρήτρια, έκανε μία άστοχη δήλωση για τη Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι έλειψε από ψήφιση δικαιωματικού νομοσχεδίου (ταυτότητα φύλου) κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν συμφωνούσε.

Αυτός ο ισχυρισμός όμως δεν ήταν αληθινός διότι η Φώφη Γεννηματά απουσίαζε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας τη δήλωση:

Ανακοίνωση της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία: Οι αναφορές της Άννας Πήλιου, που δεν παρίστατο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως σύνεδρος αλλά ως απλός παρατηρητής, δικαίωμα που είχε ο κάθε πολίτης της χώρας, κατά της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, είναι άστοχες και αυτονόητα καταδικαστέες.

Όσο συντηρητικές πολιτικές και αν έχει ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ, τέτοιες δηλώσεις δεν απηχούν τις θέσεις ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ούτε του τμήματος ΛΟΑΤΚΙ+.

Από την πλευρά της η Αννα Πήλιου με ανάρτησή του ζήτησε συγγνώμη ενώ άφησε αιχμές για το τμήμα ΛΟΑΤΚΙ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, τόνισε: “Δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσω άσχημα για την κ. Γεννηματά την οποία σέβομαι απόλυτα, για το έργο της, για την πορεία της και για τα θέματα υγείας της. Ήταν μία γυναίκα σύμβολο στον αγώνα της για την υγεία της. Αυτό το σέβομαι απόλυτα όπως και την ίδια. Ξεκάθαρα και χωρίς υπονοούμενα. Από το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιήθηκα άδικα.

Αυτό που ήθελα να θίξω είναι η πολιτική του ΚΙΝΑΛ ως προς τα θέματα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Όλοι ξέρουμε ποια είναι η θέση του πολιτικού χώρου. Αν έστω και λίγο όποια, όποιο, όποιος θίχτηκε, τους ξεκαθαρίζω ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση εκ του πονηρού και ζητώ ειλικρινή συγγνώμη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα