Ομάδες που επιδιώκουν σύγκρουση με την Αστυνομία βλέπει στα “κορονοπάρτι” η κυβέρνηση

Ομάδες που επιδιώκουν σύγκρουση με την Αστυνομία βλέπει στα “κορονοπάρτι” η κυβέρνηση
Αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι Eurokinissi

Η παρουσία της Αστυνομίας στις πλατείες θα είναι διακριτική δήλωσε η Αρ. Πελώνη, εκτιμώντας ότι μία παρέμβαση θα οδηγούσε σε μαζικότερη διασπορά του ιού. Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για το Πάσχα

Έκκληση στην κοινωνική συνείδηση των πολιτών απευθύνει η κυβέρνηση για τα “κορονοπάρτι” σε πλατείες, επιλέγοντας τη “διακριτική στάση” της Αστυνομίας.

“Η Αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση” τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Εκτίμησε ότι μία παρέμβαση της Αστυνομίας σε πάρτι χιλίων ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικότερη διασπορά του ιού και ακόμη και σε επεισόδια, καθώς όπως υποστήριξε: “Μπορεί να υπάρχουν ομάδες μέσα σε αυτά τα πάρτι, που να επιδιώκουν ένα κλεφτοπόλεμο ή μία σύγκρουση με την αστυνομία”.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε: “Κάνουμε έκκληση στην κοινωνική ευθύνη όλων. Να τηρήσουμε τα μέτρα και να μη χάνουμε τη μεγάλη εικόνα”. Εξέφρασε πάντως την άποψη ότι η πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα γιατί θέλει να βγει η χώρα από το τούνελ του lockdown. Ανέφερε δε ότι πρόσωπα από τη πλατεία Βαρνάβα μετά τον αποκλεισμό της “μετακόμισαν” σε άλλες περιοχές και ξεκαθάρισε: “Σε κάθε περίπτωση η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική”.

Η κ. Πελώνη δεν θέλησε να προεξοφλήσει τι θα γίνει τελικά με την έξοδο του Πάσχα. Ανέφερε απλώς ότι οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα, αφού ληφθούν υπόψη όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Όσον αφορά στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ πως η κυβέρνηση ποδηγετεί τις αποφάσεις της επιτροπής, η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι η επιτροπή αξιολογεί όλα τα δεδομένα και εισηγείται στην κυβέρνηση, καθώς και ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει την τελική απόφαση ακούγοντας τους ειδικούς. “Αυτό έχει αποδειχθεί όλες τις φορές στο παρελθόν”, δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι η προσπάθεια της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει την επιτροπή ως πολιτικά χειραγωγούμενη, είναι ανεπιτυχής, προσβάλλει τους επιστήμονες και προσβάλλει και την πραγματικότητα.

Η κ. Πελώνη επικαλέστηκε εξάλλου ότι για παράδειγμα την Παρασκευή η κυβέρνηση είχε θέσει το ερώτημα για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και των εμπορικών κέντρων και η εισήγηση της επιτροπής ήταν αρνητική.

Επέμεινε πάντως ότι δεν πρέπει να δοθούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής στη δημοσιότητα, προκειμένου να μην πολιτικοποιηθεί μία συζήτηση επιστημονική και για να μπορούν οι επιστήμονες να εκφράζουν σε αυτές ανεξάρτητα τις απόψεις τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα