Ομιλία Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ- Νέος πρόεδρος της νεολαίας ο Π. Μαρινάκης

Ομιλία Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ- Νέος πρόεδρος της νεολαίας ο Π. Μαρινάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης AP

Το 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που θα εκλέξει νέο πρόεδρο και εκπροσώπους της νεολαίας στην ΠΕ της ΝΔ ξεκινά σήμερα με ομιλία του πρωθυπουργού και θα συνεχιστεί με συμμετοχή κορυφαίων υπουργών

Με τα 45α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974, συμπίπτει η έναρξη σήμερα του 12ου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ.

Την έναρξη των εργασιών του 12ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ θα κηρύξει με την ομιλία του απόψε στις οκτώ το βράδυ ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στα μέχρι στιγμής πεπραγμένα και το σχεδιασμό της κυβέρνησης του με έμφαση στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας ιδίως για τους νέους. Ενώ δεν αποκλείεται να αναφερθεί και σε όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, όπως το προσφυγικό και η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού σε συνάρτηση με το brain drain, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται και οι συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα.

Το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ θα διεξαχθεί στο συνεδριακό χώρο Metropolitan Expo της Αθήνας. Προηγήθηκαν τρία προσυνέδρια σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά με μεγάλη συμμετοχή νέων, ενώ η εγγραφή νέων μελών και η ανάδειξη συνέδρων έγινε μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας. Στη νεολαία της ΝΔ ενεγράφησαν ειδικότερα 70.505 νέοι 18 ως 32 ετών, με συμμετοχή γυναικών πάνω απο 40%, ενώ το 35% των μελών ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία νέων 18 ως 22 ετών. Τα 70.505 μέλη εξέλεξαν ως αντιπροσώπους 2.111 συνέδρους, οι οποίο και θα εκλέξουν το νέο πρόεδρο και τους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο που έγινε το 2016 η ΟΝΝΕΔ διπλασίασε τα μέλη της αλλά και τους συνέδρους, με γαλάζια στελέχη να επισημαίνουν ότι ακόμη και για τα δεδομένα της νεολαίας της ΝΔ οι ανωτέρω αριθμοί αποτελούν ρεκόρ εδώ και πολλές δεκαετίες. Υπενθυμίζεται ότι το φθινόπωρο του 2016 είχε πραγματοποιηθεί συνέδριο επανίδρυσης, καθώς μετά το φιάσκο του συνεδρίου του Απριλίου της ίδιας χρονιάς ο κ.Μητσοτάκης είχε αποφασίσει να διαλύσει τη νεολαία.

Στο συνέδριο επανίδρυσης του 2016 πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είχε εκλεγεί ο Κώστας Δέρβος, ο οποίος τώρα θα αποχωρήσει από τη νεολαία προς αξιοποίηση σε άλλη κορυφαία θέση. Μοναδικός υποψήφιος διάδοχος του είναι ο νυν αντιπρόεδρος της Οργάνωσης Παύλος Μαρινάκης, δικηγόρος στο επάγγελμα, ο οποίος και αναμένεται να εκλεγεί πανηγυρικά την Κυριακή. Μαζί θα στηθούν και κάλπες για νέα μέλη στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, καθώς και τους εκπρόσωπους της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Σάββατο και Κυριακή στα θεματικά πάνελ του συνεδρίου θα βρεθούν υπουργοί της Κυβέρνησης για να συζητήσουν με τους συνέδρους τα θέματα των χαρτοφυλακίων τους. Στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ειδικότερα θα μιλήσουν το Σάββατο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υφυπουργοί Γιώργος Γεωργαντάς και Γρηγόρης Ζαριφοπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Την Κυριακή οι εργασίες θα ξεκινήσουν με δράση για τον αντικαπνιστικό νομο με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και στη συνέχεια θα μιλήσουν διαδοχικά ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικων Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ Καραμανλής, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Παράλληλα με τη διεξαγωγή του συνεδρίου και γύρω από το συνεδριακό χώρο θα βρίσκονται περίπτερα εθελοντικών οργανώσεων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα