Ομπρέλα – ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στην εκλογή προέδρου και ΚΕ από τα μέλη, ναι στην εκλογή από το Συνέδριο

Ομπρέλα – ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στην εκλογή προέδρου και ΚΕ από τα μέλη, ναι στην εκλογή από το Συνέδριο
ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Η εσωκομματική τάση της Ομπρέλας εξέφρασε με κείμενο το οποίο υπογράφεται από "βαριά" ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ τη διαφωνία της στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη.

Στη δημοσιότητα από το site Commonality δόθηκε την Παρασκευή το κείμενο θέσεων της Ομπρέλας, μιας εκ των κύριων τάσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η οποία εκφράζει και το ρεύμα των 53.

Στο κείμενο εκφράζεται η σαφής αντίθεση όσων υπογράφουν στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος απευθείας από τα μέλη.

Χαρακτηριστικά τονίζεται ότι λένε όχι “στα παρωχημένα αρχηγικά πρότυπα που δεν ταιριάζουν σε ένα σύγχρονο αριστερό ευρωπαϊκό κόμμα. Ο Πρόεδρος του Κόμματος προτείνουμε να συνεχίζει να εκλέγεται από το Συνέδριο του Κόμματος και να λογοδοτεί στην Κεντρική Επιτροπή” αλλά και “ναι στην εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το Συνέδριο στο οποίο οφείλει και να λογοδοτεί. Όπως ισχύει από την ίδρυσή μας. Όπως προτείνει ομόφωνα να συνεχιστεί και η Επιτροπή Καταστατικού. Όπως ισχύει στο 99% τουλάχιστον των Αριστερών, Πράσινων και Σοσιαλιστικών και ευρύτερα δημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη και όλο τον πλανήτη”.

Στο κείμενο συμπεριλαμβάνεται ανάλυση για τη θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα αυτή τη στιγμή αλλά και καταγραφή των προτεραιοτήτων για τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη περίοδο.

Υπογράφουν βαριά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι πρώην υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ανδρέας Ξανθός, Πάνος Σκουρλέτης, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Φίλης, Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Βούτσης και Θόδωρος Δρίτσας, ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης καθώς και οι Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Ράνια Σβίγγου και Πάνος Λάμπρου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα