Βρούτσης – Οικονόμου: “Στοιχεία για την οπαδική βία που δείχνουν εγκληματικές οργανώσεις”

Διαβάζεται σε 3'
Ο Γιάννης Βρούτσης και ο Γιάννης Οικονόμου
Ο Γιάννης Βρούτσης και ο Γιάννης Οικονόμου Eurokinissi

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκαν οι Γιάννης Βρούτσης και Γιάννης Οικονόμου, ζητώντας αναβάθμιση της έρευνας της υπόθεσης των αιματηρών επεισοδίων στο Ρέντη και την ένταξή της στα όσα προβλέπονται για τις εγκληματικές οργανώσεις.

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, οι οποίοι ζήτησαν, εκ μέρους της κυβέρνησης, την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στο χώρο.

Επιπλέον, οι υπουργοί προσκόμισαν τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας, διαμηνύοντας στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

Κατά την αποχώρησή τους από τον Άρειο Πάγο, οι δύο Υπουργοί προχώρησαν σε δηλώσεις, με τον Γιάννη Βρούτση να αναφέρει: “Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κι εγώ βρεθήκαμε εδώ σε μία υψηλού συμβολισμού επίσκεψη για να καταθέσουμε ουσιαστικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με την οπαδική βία. Είναι μεγάλος συμβολισμός γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε την αποφασιστικότητά μας και να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα μας στη μάχη, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στα γήπεδα και στους αθλητικούς χώρους. Έχουμε να κάνουμε με πραγματικά περιστατικά που αποδεικνύουν ότι η οπαδική βία συνδέεται διαχρονικά και με πρόσωπα, ξεπερνά πολλά πράγματα και έρχεται σήμερα να μπει και το στοιχείο της εγκληματικής οργάνωσης, μετά από ξυλοδαρμούς διαιτητών και άλλες καταγγελίες για πραγματικά περιστατικά. Η πολιτεία και η κυβέρνηση είναι εδώ παρούσα για να δώσουν τέλος σε αυτή την πανδημία, αυτή τη μάστιγα της βίας”.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε: “Προσκομίσαμε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρκετά σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε εκ μέρους της κυβέρνησης την αναβάθμιση της παρακολούθησης της διαδικασίας για να φτάσουμε στην εξάρθρωση και στην παραπομπή στη δικαιοσύνη τόσο των φυσικών όσο και των ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών και περιστατικών που συνδέονται με αθλητική και οπαδική βία. Τα στοιχεία θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση για να αντιμετωπίσουμε τις αγέλες των χούλιγκαν και όσους τους ανέχονται ή τους υποκινούν”.

 

Το αίτημα για αναβάθμιση της εν λόγω έρευνας προανήγγειλε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τις ανακοινώσεις των μέτρων της κυβέρνησης για την πάταξη της οπαδικής βίας.

Η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις, ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπτουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα.

Δείτε εδώ το πλήρες ρεπορτάζ του Lab για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα