Οριστική απόφαση Τσίπρα: Με σταυρό οι ευρωεκλογές του Μαΐου

Οριστική απόφαση Τσίπρα: Με σταυρό οι ευρωεκλογές του Μαΐου
Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία Eurokinissi

Υποψήφιοι εκ νέου οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Μεγάλο άνοιγμα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Αθήνα στις 18 Σεπτεμβρίου ο  Ούντο Μπούλμαν, μιλάει σε εκδήλωση με την Λούκα Κατσέλη και τον Γιώργο Καμίνη, ενώ τάσσεται υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Με σταυρό θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου του 2019, όπως αποφάσισε ο πρωθυπουργός, απορρίπτοντας τις εισηγήσεις για επαναφορά της λίστας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση καθώς δεν επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθει σε εσωστρέφεια (υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση λίστας η σειρά των υποψηφίων θα αποφασιζόταν με εσωκομματικό δημοψήφισμα), ενώ ο σταυρός προτίμησης αναγκάζει τους υποψήφιους να δώσουν προσωπικό αγώνα, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα για το κυβερνών κόμμα με βάση την κατάσταση των οργανώσεών του. Επιπλέον ο πρωθυπουργός «δεν ήθελε να κάνει δώρο στα αρχηγοκεντρικά κόμματα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ την επιλογή των εκλεκτών τους με την συγκρότηση λίστας», ενώ διευκολύνεται –χωρίς εσωκομματικές τριβές- να τοποθετήσει στο ευρωψηφοδέλτιο προσωπικότητες που θα σηματοδοτούν το άνοιγμα πρωτίστως στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Το άνοιγμα με το ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να είναι πολύ μεγάλο, με τις σχετικές αποφάσεις να λαμβάνονται το αργότερο αρχές Νοεμβρίου. Ειλημμένη είναι δε η απόφαση της συμμετοχής στο ευρωψηφοδέλτιο των νυν ευρωβουλευτών Δημήτρη Παπαδημούλη, Στέλιου Κούλογλου και Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Το ευρωψηφοδέλτιο θα σηματοδοτεί κυρίως το άνοιγμα στην   κεντροαριστερά, με τις σχετικές διεργασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο Στρασβούργο, προκειμένου να μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 11 Σεπτεμβρίου, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας των ευρωσοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν.

Ο Ούντο Μπούλμαν θα επισκεφθεί τη χώρα μας στις 18 Σεπτεμβρίου και  θα συνομιλήσει σε εκδήλωση του Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ με την Λούκα Κατσέλη, τον Γιώργο Καμίνη και άλλους με θέμα τις προοδευτικές αλλαγές στην Ευρώπη και την ανάγκη των συνεργασιών, με τον ίδιο να τάσσεται υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων και τη δημιουργία μετώπου προς τη δεξιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Λούκα Κατσέλη έχει αναλάβει μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Π. Ρασμούσεν την ευθύνη του προγράμματος του ΕΣΚ για τις προοδευτικές αλλαγές της Ευρώπης, με το σχετικό πόρισμα να αναμένεται το αργότερο εντός του Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα