Όταν ο Ομπάμα μίλησε ελληνικά. Το ‘καλησπέρα’ στην ομιλία του

Όταν ο Ομπάμα μίλησε ελληνικά. Το ‘καλησπέρα’ στην ομιλία του
Greek Prime Minister Alexis Tsipras meets the President of the United States Barack Obama at Maximos Mansion during a two-day official visit in Athens, Greece on November 15, 2016. / , , 15 2016. Nikos Libertas / POOL / SOOC

Στα ελληνικά, λέγοντας "Καλησπέρα" χαιρέτησε ο Αμερικανός πρόεδρος τους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (Vid)

Στα ελληνικά και λέγοντας “Καλησπέρα” ξεκίνησε την ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε αναφορά σε δυο ακόμη ελληνικές λέξεις το “καλός”  και “αγαθός”, θέλοντας να περιγράψει με αυτή τη φράση τη φιλία των δυο λαών.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του με τα λόγια του Τρούμαν, αναφέροντας: “Να θυμηθώ τα λόγια του Αμερικανού προέδρου που έδωσε κι εκείνος μάχη υπέρ των ελευθεριών. Είχε πει, η πραγματική ελευθερία για τους ανθρώπους δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς ασφάλεια και ανεξαρτησία. Η πείνα και η ανεργία είναι η πρώτη ύλη για τις δικτατορίες.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα