Όταν ο Παυλόπουλος συνάντησε τον Ιαβέρη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συνομιλεί με τον Μαρκουΐζο (Ιαβέρη) Τάσο, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα οδικής ασφάλειας, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συνομιλεί με τον Μαρκουΐζο (Ιαβέρη) Τάσο, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα οδικής ασφάλειας, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε με τον άνθρωπο που έχει ταυτιστεί με την οδική ασφάλεια και τόνισε πως θα συμβάλλει με όποιο τρόπο μπορεί στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κρατικού μηχανισμου και της κοινωνίας

Την ανάγκη να ευαισθητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός αλλά και η ίδια η κοινωνία και να αντιληφθεί ότι η αυτοπροστασία της στον τομέα της οδικής ασφάλειας είναι θέμα χρέους απέναντι στη συνείδηση κάθε ανθρώπου, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα με τον Τάσο Ιαβέρη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ώστε να τους ενισχύσει και να ευαισθητοποιηθούν, αυτοί που πρέπει  να ευαισθητοποιηθούν.Μάλιστα, εξήρε τον ρόλο και την πρωτοβουλία του Τάσου Ιαβέρη, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που προέρχεται από έναν άνθρωπο που εργάζεται αφιλοκερδώς και που δείχνει και το μέγεθος της κοινωνικής ευαισθησίας του.

Αναφερόμενος στην  ουσία αυτής της προσπάθειας, ο κ.Παυλόπουλος τόνισε ότι αφορά την προστασία του ίδιου του ανθρώπου, και συμβαδίζει με αυτό που η ίδια η πολιτιστική μας παράδοση και το Σύνταγμά μας ορίζει, δηλαδή να προστατεύσουμε την αξία του ανθρώπου και να του επιτρέψουμε να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του.Δευτερευόντως, όπως είπε ο Πρόεδρος, είναι και ένα πολύ μεγάλο ζήτημα Εθνικού Συστήματος Υγείας  και εθνικής Οικονομίας, αλλά είναι δεύτερο αυτό το ζήτημα,είναι απόρροια του πρώτου, για το οποίο αξίζει τον κόπο αυτή η προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο Τάσος Ιαβέρης, αφού υπενθύμισε το ενδιαφέρον που είχε επιδείξει επί του θέματος ο κ. Παυλόπουλος και κατά την περίοδο που ήταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ασκήσει όποια πίεση μπορεί, προκειμένου να γλυτώσουμε ανθρώπους, από τον θάνατο, την αναπηρία, τη δυστυχία αλλά και την σπατάλη δημοσίου χρήματος από τα τροχαία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network