Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: “Μέσα σε αυτόν τον αβέβαιο κόσμο η Ελλάδα είναι ένα νησί σταθερότητας”

Διαβάζεται σε 2'
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: “Μέσα σε αυτόν τον αβέβαιο κόσμο η Ελλάδα είναι ένα νησί σταθερότητας”
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν INTIME

H πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε στο 15ο συνέδριο της ΝΔ, κάνοντας διθυραμβικά σχόλια για την Ελλάδα που “έχει γίνει πρωτοπόρος της οικονομίας”.

«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της διεθνούς δημοκρατίας του ΝΑΤΟ, της συλλογικής ασφάλειας, της στήριξης στην Ουκρανία. Είναι ισχυρός και περήφανος πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτά κυρίως χάρη στο λαό της Ελλάδας. Χάρη σε όλους εσάς τους παρόντες, χάρη σε ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία. Χάρη σε εσένα Κυριάκο. Χάρη σε όλους εσάς, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει ένα αφήγημα μιας εντυπωσιακής ανάκαμψης. Και θέλω να σας τιμήσω γι’ αυτό. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Εδώ και όχι πολύ παλιά η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας η Ελλάδα έχει γίνει πρωτοπόρος της οικονομίας υπό την ηγεσία σας» Η οικονομία της Ελλάδας έχει ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο»» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα καθοδηγεί την ευημερία και την καινοτομία. Είναι παράδειγμα στον κόσμο και είναι το σπίτι κάποιων από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις της Ευρώπης. Ο κόσμος βλέπει να αυξάνεται ο μισθός, η σύνταξή του, να βελτιώνεται η καθημερινότητά του. Αγαπητοί μου φίλοι, δεν υπάρχει αμφιβολία: δώσατε περηφάνια στην Ελλάδα, κάνατε περήφανη και την Ευρώπη. Αγαπητοί μου φίλοι. Το κλειδί γι’ αυτή τη μεταμόρφωση της Ελλάδας υπήρξε η ηγεσία, το θάρρος. Και η εμπιστοσύνη σε πράγματα που είναι πραγματικά σημαντικά. Και μέσα σε αυτόν τον αβέβαιο κόσμο η Ελλάδα είναι ένα νησί σταθερότητας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα