"Τα blogs είναι η δημοσιογραφία των εκβιαστών"

c??ó??? ?B?`????????ñUC?c??ó??S HMS?????/ ?ô?? ?EK? (EUROKINISSI/ EM????I???)
c??ó??? ?B?`????????ñUC?c??ó??S HMS?????/ ?ô?? ?EK? (EUROKINISSI/ EM????I???) EUROKINISSI

Κατά της ανωνυμίας των blogs τάσσεται με άρθρο του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Κάνει λόγο για τους χειρότερους βιαστές της ελληνικής γλώσσας. Τονίζει ότι ο τρόπος λειτουργίας τους καθαγιάζει την ρουφιανιά και ουσιαστικά ζητά νομοθετική παρέμβαση. Στείλτε μας την άποψή σας

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς αναφέρεται στη δημοσιογραφία των blogs ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, με άρθρο του στην "Καθημερινή".

Ο κ. Πάγκαλος ζητά να ανοίξει δημόσιος διάλογος για ένα ζήτημα που όπως υποστηρίζει απειλεί τη δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης και τον χαρακτήρα της Δημοκρατίας μας.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον κ. Πάγκαλο; Στείλτε μας την άποψή σας.

Σημειώνει ότι η ανωνυμία των blogs, τα μετέτρεψε στο απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού και της συνωμοσιολογίας.

"Τα ανώνυμα blogs είναι σαν να γράφεις νύχτα στους τοίχους ένα καινούργιο σύνθημα κάθε 10 λεπτά, χωρίς να σε βλέπει κανείς και χωρίς, φυσικά, να υπογράφεις. Αυτή, ακριβώς, η ανωνυμία μετέτρεψε τα blogs από έμβλημα της ελευθερίας της έκφρασης και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, στο απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πάγκαλος στο άρθρο του μιλάει για καλλιέργεια της ρουφιανιάς και καθαγιασμό της μαύρης κουκούλας και προσθέτει ότι ο δημόσιος λόγος των blogs αποτελεί τον χειρότερο βιαστή της ελληνικής γλώσσας.

"Η ανωνυμία των blogs δικαιολογείται με το επιχείρημα του φόβου: ο απλός πολίτης γράφει ανώνυμα γιατί (υποτίθεται ότι) η εξουσία καραδοκεί για να τον κυνηγήσει. Ετσι καλλιεργείται η ρουφιανιά και καθαγιάζεται η μαύρη κουκούλα. Οποιοσδήποτε μπορεί ανώνυμα να γράφει ό,τι θέλει χωρίς να έχει καμία ευθύνη ούτε γι’ αυτό που γράφει ούτε για τον τρόπο που το γράφει. Ο δημόσιος λόγος των blogs είναι ο χειρότερος βιαστής της ελληνικής γλώσσας. Εξαντλείται, πολλές φορές, στα βασικά ρήματα (κατά προτίμηση όσα έχουν σχέση με σεξουαλικές πράξεις) και τις συνήθεις βρισιές" γράφει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Συμφέροντα πίσω από την ανωνυμία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναγνωρίζει ως πλεονέκτημά τους την αμεσότητα, τονίζοντας όμως ότι τα blogs τρέφονται από φήμες και οι διαχειριστές τους δεν έχουν την ικανότητα να αξιολογήσουν τα γεγονότα, κάτι που φάνηκε στην πρόσφατη απεργία του τύπου, όταν και οργίασαν οι φήμες για ανασχηματισμό ή εκλογές.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστηρίζει ότι η συνήθεια νεαρών δημοσιογράφων να χρησιμοποιούν ως πηγή πληροφόρησης τα blogs αποτελεί Δούρειο Ίππο που καταστρέφει τις εφημερίδες.

Σημειώνει ακόμα ότι τα blogs δεν είναι αθώα και πίσω από την ανωνυμία κρύβονται δημοσιογράφοι που εξυπηρετούν συμφέροντα.

"Τα ανώνυμα blogs ελάχιστη σχέση έχουν με την δημοσιογραφία των πολιτών. Συνήθως, πίσω τους κρύβονται συγκεκριμένοι «δημοσιογράφοι» που διακρίθηκαν και διακρίνονται για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη δημοσιογραφία. Ηδη παράγουν μια ολόκληρη γενιά «δημοσιογράφων» που θεωρούν την ηθική και τη δεοντολογία κάτι κακό και εντελώς άχρηστο. Προτιμούν να πλουτίσουν εκβιάζοντας μέσω του γνωστού κύκλου: η είδηση πρώτα δημοσιεύεται στο δικό τους «δέντρο» ανώνυμων blogs (έτσι βλέπεις το ίδιο κείμενο σε 20 blogs), μετά περνά σε κάποια περιθωριακή εφημερίδα και μετά σε κάποιο παράνομο τηλεοπτικό σταθμό. Η επιτυχία τους είναι όταν τη δουν γραμμένη σε κάποια έγκυρη εφημερίδα" τονίζει χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Πάγκαλος τονίζει ότι το καλύτερο δίκτυο blogs το συνθέτουν εκβιαστές και ακροδεξιοί που δεν αποδέχονται τα κοινοβουλευτικά πλαίσια.

Χαρακτηρίζει τα ανώνυμα blogs "δημοσιογραφία των εκβιαστών" και όχι "δημοσιογραφία των πολιτών" και προσθέτει ότι υπάρχει πλήρης ανομία στον χώρο της ενημέρωσης και νομοθετικό κενό στο διαδίκτυο που επιτρέπει στους διαχειριστές να μην γράφουν το όνομά τους, να πλήττουν τη δημοκρατία και να κατασπαράζουν ως λιοντάρια τον εκάστοτε στόχο τους.

SHARE:

24Media Network