Π.Καμμένος στον Κ.Ο. των ΑΝΕΛ: "Την κυβέρνηση θα τη ρίξουμε όταν μας συμφέρει"

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος EUROKINISSI

Γιατί Δημ. Καμμένος και Κ. Κατσίκης επεδίωξαν πρόταση μομφής κατά του Ν. Κοτζιά και τι απάντησε ο Πρόεδρος του κόμματος. Παραιτείται από αντιπρόεδρος της Βουλής μετά τη διαγραφή του ο Δ. Καμμένος, καθώς απειλήθηκε με πρόταση μομφής από τον Π. Καμμένο. Το φλερτ δυο μελών της ΚΟ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Απολύτως ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πριν το τέλος της τετραετίας και πριν η χώρα οδηγηθεί σε κάλπες.

«Την κυβέρνηση θα την ρίξουμε όταν μας συμφέρει» είπε μάλιστα χαρακτηριστικά στην ΚΟ των ΑΝΕΛ την περασμένη Πέμπτη ο Πάνος Καμμένος όπως αποκαλύπτει σήμερα το news24/7, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από δυο τουλάχιστον στελέχη που παραβρίσκονταν στη συνεδρίαση. Ο ίδιος, άλλωστε, δήλωσε ευθέως στη Βουλή ότι το κόμμα του μπορεί να χωρίσει τους δρόμους του με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το μνημόνιο, τονίζοντας πως οι ΑΝΕΛ θα κάνουν τα πάντα για να μην περάσει η συμφωνία για το μακεδονικό όταν έρθει στη Βουλή.

ADVERTISING

Η στιγμή των διεργασιών, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι από το τέλος φθινοπώρου και μετά, ιδίως σε περίπτωση που η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ έρθει στην ελληνική Βουλή προς το τέλος του έτους, αφού δηλαδή προηγουμένως εγκριθεί στα Σκόπια από το δημοψήφισμα και εν συνεχεία με πλειοψηφία δυο τρίτων από τη Βουλή της γείτονος χώρας. Γι’ αυτό και ο Π. Καμμένος δεν συζήτησε καν την πρόταση που από κοινού υπέβαλαν στην ΚΟ των ΑΝΕΛ οι Δημήτρης Καμμένος και Κώστας Κατσίκης να υποβάλουν πρόταση μομφής κατά του Νίκου Κοτζιά, ώστε να μην υπογραφεί η συμφωνία στις Πρέσπες, πρόταση που εκ των πραγμάτων θα υποστήριζε και η ΝΔ, όπως και η υπόλοιπη αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να προκληθεί και κυβερνητική κρίση. «Εμείς θα βγάλουμε πρώτα τη χώρα από το Μνημόνιο» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, που υπήρξε στο σημείο αυτό ιδιαίτερα επιθετικός προς τον Δ. Καμμένο, ενώ ο Κ. Κατσίκης αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί πρώτοςκαι να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αντικατάσταση Δ. Καμμένου από την αντιπροεδρία

Ο Π. Καμμένος, πάντως, προειδοποίησε τον Δημ. Καμμένο μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ των ΑΝΕΛ να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, θέση που είχε με το προνόμιο της ιδιότητας του μέλους της ΚΟ του συγκεκριμένου κόμματος. «Αν δεν το πράξεις θα σου υποβάλλω πρόταση μομφής, θα γίνεις ρεζίλι» ήταν το μήνυμα του Προέδρου των ΑΝΕΛ.

Ο Δημ. Καμμένος, ωστόσο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Βουλής και θα επικοινωνήσει εκ νέου μαζί του σήμερα (ο Ν. Βούτησς στις 2 το μεσημέρι αναχωρεί για επίσημη στην Κίνα) προκειμένου να οριστούν οι διαδικασίες για την αντικατάστασή του και ενώ είναι άγνωστο ποιον θα προτείνει για τη θέση του ο Πρόεδρος του κόμματος.

Το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δυο τουλάχιστον βουλευτές των ΑΝΕΛ, μάλιστα, φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε περίπτωση άρσης εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσουν τη γραμμή, ακόμα και αν χρειαστεί να παραδώσουν την έδρα τους.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος
SHARE:

24Media Network