Πάγκαλος: “Αν δεν μπορείς να δώσεις όνομα, δεν το λες”

Πάγκαλος: “Αν δεν μπορείς να δώσεις όνομα, δεν το λες”
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μιλάει στην ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του προυπολογισμού 2011, την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας την αποκάλυψη του κ. Π. Νικολούλη, για τον εκατομμυριούχο βουλευτή που "φυγάδευσε" χρήματα στο εξωτερικό (Vid)

Στην υπόθεση του βουλευτή, ο οποίος φέρεται να μετέφερε σε τράπεζα του εξωτερικού ένα εκατομμύριο ευρώ, τον περασμένο Μάρτιο, αναφέρθηκε ο  Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, “Mega Σαββατοκύριακο”, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι “όταν δεν μπορείς να δώσεις όνομα, τότε δεν το λες”.

“Γιατί λέμε ένα γεγονός χωρίς να μπορούμε να το αποδείξουμε;”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Πάγκαλος, στράφηκε κατά του προέδρου της Επιτροπής για τον έλεγχο των κοινοβουλευτικών “πόθεν έσχες”, Βαγγέλη Αργύρη, χαρακτηρίζοντάς τον “εντελώς ακατάλληλο για να είναι πρόεδρος αυτής της επιτροπής”.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στον ίδιο σταθμό ο κ. Αργύρης, ανέφερε ότι στην επιστολή που του απέστειλε ο κ. Νικολούδης σχετικά με το βουλευτή, σημειώνεται πως η επίμαχη συναλλαγή έγινε στις 4 Μαρτίου του 2011 και όχι το Μάιο, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό.

Επισήμανε ακόμη ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω private banking αλλά και με τη συνδρομή μιας χρηματιστηριακής εταιρείας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο παραστατικό.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι στην εν λόγω επιστολή, ο κ. Νικολούδης αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ούτε καν ενδείξεις για τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος.

Θέλει κι άλλον υποψήφιο εκτός του Βενιζέλου

Υπέρ πολλών υποψηφιοτήτων τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ δεν έκρυψε ότι αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου, να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου, ενόψει των εκλογών για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

“Θα επιθυμούσα να υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ”, είπε, σημειώνοντας πως περίμενε να υπάρξει υποψήφιος από την κίνηση Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου.

Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να είναι υποψήφιος, ενώ αρνήθηκε να ταχθεί υπέρ κάποιου υποψηφίου από εκείνους που ακούγονται, όπως π.χ. ο Χρήστος Παπουτσής.

Κατάργηση του σταυρού προτίμησης ενόψει εκλογών του ΠΑΣΟΚ

Τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις, όπως την κατάργηση του σταυρού προτίμησης, ζητά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα.

“Όταν εκλέγουμε την κεντρική μας επιτροπή και τον πρόεδρό μας πρέπει να επιλέξουμε για θεμελιώδη θέματα”, σημείωσε, επαναλαμβάνοντας τη θέση του, ότι η εκλογή του νέου αρχηγού πρέπει να γίνει από τη βάση με κάλπη, όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα