Πάγκαλος: "Πόθεν έσχες δεν σημαίνει πού τα έφαγες"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ 

(ICON PRESS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ (ICON PRESS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ) ICON

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με τον οποίο "μαζί τα φάγαμε", αρνήθηκε να απαντήσει για τη "μαύρη" τρύπα στον τραπεζικό λογαριασμό του. Αναλυτικά το πόθεν έσχες του

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όταν ερωτώμενος από δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή, για το πού πήγαν 435.000 ευρώ που λείπουν από τις καταθέσεις του, ο ίδιος απάντησε: "Δεν είναι υποχρεωμένος να σας πω πού τα έφαγα".

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε πιο συγκεκριμένα ότι "κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να πει που έχει φάει τα λεφτά του . Φανταστείτε να έχει δώσει μεγάλα χρηματικά ποσά – ενδεχομένως για τον αδερφό του που είναι βαριά άρρωστος ή για τα μεταπτυχιακά των παιδιών του".

Και κατέληξε ότι " το πόθεν έσχες σημαίνει που βρήκες τα λεφτά και όχι που τα έφαγες".

Μάλιστα έκανε και ένα βήμα παραπάνω αφήνοντας αιχμές εναντίον του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, του Ευάγγελου Αργύρη τονίζοντας πως "Αν κάποιος μπορεί να έχει τα λεφτά κάτω από το μαξιλάρι του, μπορεί ο κ. Αργύρης να λέει ότι τα έβγαλε στην Ελβετία;".

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρουσιάζει μαύρη τρύπα στις καταθέσεις του,  καθώς απουσιάζουν εισοδήματα περίπου 435.000 ευρώ, τα οποία προέκυψαν από την εκποίηση τεσσάρων ακινήτων σε Σαρωνίδα και Εύβοια.

Το πόθεν έσχες του αντιπροέδρου

Κάτοχος 53 ακινήτων εμφανίζεται ο Θ. Πάγκαλος, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του για το 2009.

Τα έσοδα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τη βουλευτική αποζημίωση είναι 111.948 ευρώ.

Ο κ. Πάγκαλος έχει την επικαρπία σε 4 διαμερίσματα στην Αθήνα, το 50% σε 1 διαμέρισμα στην Αθήνα καθώς και το 50% σε 1 οικόπεδο στην Αθήνα.

Παράλληλα έχει την πλήρη κυριότητα σε 4 γραφεία στην Αθήνα, διαθέτει το 25% σε 4 αγροτεμάχια στην Ελευσίνα, το 16% σε 2 ακόμα αγροτεμάχια στην Ελευσίνα, το 50% σε ένα οικόπεδο στου Παπάγου.

Επίσης διαθέτει 1 οικόπεδο στη Σαρωνίδα, 1 στην Εύβοια και το 50% σε ένα άλλο οικόπεδο στην Εύβοια ενώ στην κατοχή του είναι το 30% 2 διαμερισμάτων στην Χαλκίδα.

Διαθέτει επίσης ποσοστά από 25% έως 50% σε οικόπεδα , βοσκοτόπια, αγροτεμάχια και σε 3 διαμερίσματα στη Χαλκίδα καθώς και 6 αγροτεμάχια στην Τζιά.

Πούλησε 1 οικόπεδο στη Σαρωνίδα και εισέπραξε το ποσό των 348.916 ευρώ και 3 διαμερίσματα στην Εύβοια από την πώληση των οποίων εισέπραξε 100.000 ευρώ. Η σύζυγος του κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη έχει στην κατοχή της 4 διαμερίσματα, 1 γραφείο, 2 πάρκινγκ, 5 οικόπεδα στα Καλύβια καθώς και 1 αγροτεμάχιο στη Τζιά.

Η σύζυγος του εκποίησε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της εθνικής τράπεζας και εισέπραξε 55.340 ευρώ. Ο κύριος Πάγκαλος διαθέτει 15.536 καταθέσεις στην εθνική και 426 ευρώ στην αλφα, ενώ η σύζυγος του διαθέτει καταθέσεις ύψους 51.835 ευρώ στην εθνική τράπεζα. Η σύζυγος του διαθέτει και 1 αυτοκίνητο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκάφη, κέρδη από λαχεία και καταθέσεις βουλευτών... 13 ευρώ

Όταν τα ακούει ο Πάγκαλος

Από τις παροχές του '85 στο "μαζί τα φάγαμε"

SHARE:

24Media Network