“Παγωμάρα” στο Μαξίμου για Σαμαρά: Ουδέν σχόλιο

Διαβάζεται σε 3'
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς EUROKINISSI

Γνωστές οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμα και τις θέσεις της, λένε κυβερνητικά στελέχη.

Οι νέες βόμβες που έριξε ο Αντώνης Σαμαράς για τα ελληνοτουρκικά, το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών, “πάγωσαν” το Μαξίμου, το οποίο πάντως διαμηνύει ότι η κυβέρνηση δεν αλλάζει πολιτική

“Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές και δεν έχουμε κάποιο σχόλιο. Η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμα και τις διακηρυγμένες θέσεις της. Στη βάση αυτών εφαρμόζει και την πολιτική της”, έλεγαν ειδικότερα κυβερνητικά στελέχη, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Σαμαρά στην Καθημερινή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξη του εκφράζει ειδικότερα τη διαφωνία του με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά και την επίσκεψη Ερντογάν. Δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και αποδοκιμάζει το σχετικό νομοσχέδιο. Αλλά εκφράζει και ενστάσεις για το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ότι “δεν είναι καλή ιδέα” η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου, οπότε και θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα την ώρα που ο πρωθυπουργός από το Λονδίνο επέμενε μιλώντας στο BBC για την ανάγκη συνεργασίας με την Τουρκία στο μεταναστευτικό, ο κ. Σαμαράς εξέφραζε ενστάσεις και ως προς αυτή τη δυνατότητα.

“Θυμάστε πόσες τέτοιες ‘συμφωνίες’ έχει υπογράψει η Τουρκία με την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια; Έχει τηρήσει καμία; Αμφιβάλλει κανείς ότι οι ροές των λαθρομεταναστών σχεδιάζονται από το τουρκικό καθεστώς και αποτελούν μοχλό εκβιασμού σε βάρος της Ελλάδος και της Ευρώπης;”, υποστηρίζει ειδικότερα ο πρώην πρωθυπουργός.

Ενώ εξέφραζε τη διαφωνία του και με την προσπάθεια ο ελληνοτουρκικός διάλογος να εστιάσει καταρχήν σε θέματα “θετικής ατζέντας”.

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει επίσης ότι δεν θα ψηφίσει το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση. Εξάλλου υποστηρίζει, εν όψει και των ευρωεκλογών, ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη πηγαίνει δεξιότερα, και πως η Νέα Δημοκρατία θα χάσει εάν επιμείνει στο κέντρο.

Τέλος ο πρώην πρωθυπουργός εκφράσει ισχυρές ενστάσεις για το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών και ειδικότερα για το τεκμαρτό εισόδημα.

“Το φορολογικό σύστημα πρέπει να αποκαλύπτει και να φορολογεί πραγματικά εισοδήματα – όχι τα “τεκμαρτά” (δηλαδή τα «εικαζόμενα»), επειδή δεν μπορεί να αποκαλύψει τα πραγματικά. Με χαμηλότερους συντελεστές και με αναγνώριση όλων των εξόδων των επαγγελματιών”, υποστηρίζει ειδικότερα ο κ. Σαμαράς ζητώντας διορθωτικές (και όχι απλά σημειακές) παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα