Πάιατ για τα F-16: Πολύ μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει επιστρέψει και είναι ανοιχτή στο επιχειρείν, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα
Η Ελλάδα έχει επιστρέψει και είναι ανοιχτή στο επιχειρείν, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα EUROKINISSI

Την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αναβάθμιση των F-16 χαιρέτισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα με ανάρτησή του στο Twitter

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ χαιρετίζει την ομόφωνη έγκριση από το ΚΥΣΕΑ της αναβάθμισης 85 αεροσκαφών F-16, κάνοντας λόγο για μια "μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα".

"Μία μεγάλη μέρα για τους συμμάχους μας, το ελληνικό υπουργείο 'Αμυνας και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, καθώς η Ελλάδα προχωρά στην αναβάθμιση των F-16 μετά την επίσκεψη, τον περασμένο Οκτώβριο, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο. Συγχαρητήρια στον υπουργό Πάνο Καμμένο και την ομάδα του", ανέφερε στην ανάρτησή του ο Τζέφρι Πάιατ.

Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και 'Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), συνεδρίασε εκτάκτως, νωρίτερα σήμερα, σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας με αντικείμενο την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού "κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών".

Όπως αναφέρεται, στην ομόφωνη αυτή απόφαση συνέβαλε η αποδοχή από την αμερικανική πλευρά του προγράμματος πληρωμών. Την Τρίτη, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης είχε συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη κατά την οποία του ζήτησε παράταση του χρόνου μετά τις 30 Απριλίου, καθώς υπήρχε δυσκολία στην καταβολή των χρημάτων που απαιτούνται. Η απάντηση των Αμερικανών ήταν θετική, με αποτέλεσμα την ομόφωνη έγκριση του Συμβουλίου, ενώ τώρα αναμένεται η έγκρισή από την Βουλή.

Την έγκριση της αναβάθμισης των F-16 σε VIPER ανακοίνωσε και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή "μία μεγάλη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρεσβεία ΗΠΑ, ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, F16
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Κλείδωσε" η αναβάθμισή των F-16 - Συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ

Πάιατ: Ελπίζουμε για άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

SHARE:

24Media Network