Το Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Το Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Με τη Βάνα Μπάρμπα ως κεντρική ομιλήτρια παρουσιάστηκε το πρώτο βιβλίο της σελίδας Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο, και είχαμε και πολιτικές ειδήσεις

Η σελίδα Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να ξεπεράσει σε likes όλες τις επίσημες σελίδες των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου.

Πέρυσι, είδαμε τους ανθρώπους της σελίδας να στήνουν το πράσινο σοσιαλιστικό μπαρ-καφενείο τους υπό το όνομα Αλλαγή στο Γκάζι και να στέλνουν επιστολή προς τη Φώφη Γεννηματά με την οποία της υπενθύμιζαν τις σοσιαλιστικές καταβολές του 81, προς τις οποίες τη συμβούλευαν να κινηθεί και πάλι. Αποθάρρυναν δε, με εκείνη την παρέμβασή τους, μια νέα πιθανή συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

Ένα χρόνο μετά, παρουσίασαν το Σάββατο το πρώτο λογοτεχνικό πόνημα που κυκλοφορεί με διηγήματα εμπνευσμένα από το χιούμορ και την αισθητική του παλιού ΠΑΣΟΚ. Η παρουσίαση έγινε στον πολυχώρο Αίτιον και κεντρική ομιλήτρια ήταν η Βάνα Μπάρμπα.

Η γνωστή ηθοποιός και δημοτική σύμβουλος στη Γλυφάδα μίλησε για το παλιό ΠΑΣΟΚ όπως το θυμάται, μέσα από τις συζητήσεις της με στελέχη του παρελθόντος και ανέφερε πως «τον καιρό του Παπανδρέου κυριαρχούσε η χαρά και ο έρωτας». Παρέτρεψε δε τους νέους που βρίσκονταν στον χώρο να αυτοοργανωθούν, να ανταλλάξουν ιδέες και μέσα από το χιούμορ και τον σαρκασμό, να προκύψουν και νέα πολιτιστικά έργα στη λογική του εν λόγω βιβλίου, και όχι μόνο. Η ίδια άλλωστε τόνισε πως θα στηρίξει την πρόταση που ακούστηκε από το κοινό, το βιβλίο διηγημάτων αναγνωστών της σελίδας Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο, να μεταφερθεί και σε θεατρικό έργο.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου είχαμε και την πρώτη «επίσημη εμφάνιση» στελέχους της σελίδας μπροστά στο κοινό, του «πυρηνάρχη» Ανδρέα Πράσινου. Ο ίδιος έθεσε επί τάπητος μια πολιτική πρόταση. Όπως είπε, το Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο, ως φόρουμ σκέψης και συνδιαλλαγής, θα «δώσει το χρίσμα» σε όσους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών έρθουν σε σύγκλιση και αποδεχθούν τις «βασικές παλαιοπασοκικές θέσεις» της σελίδας που λίγο πολύ μας υπενθυμίζουν τις εξαγγελίες του 1981.

Πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πώς θα μπορούσε να «δουλέψει» όλο αυτό, μιας και ήδη το Παλιό ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την εμφάνισή του στις φοιτητικές σχολές καθώς στις προηγούμενες φοιτητικές εκλογές, ανεξάρτητοι υποψήφιοι πήραν έδρες «στο όνομα» της εν λόγω σελίδας.

Κάπως έτσι είχαν προκύψει οι Χαρούμενοι Ορθόδοξοι Σοσιαλιστές, οι νεολαίοι δηλαδή της ομάδας. Η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές έγινε με αυτοοργανωμένες ομάδες που αποδέχονταν τη σοσιαλιστική πλατφόρμα που θέτει το Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο, και χαίρουν της στήριξης του. Ίσως λοιπόν να δούμε κάτι ανάλογο και στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές. Και δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί και τα στελέχη που ανά διαστήματα έχουν τοποθετηθεί υπέρ των αναρτήσεων της σελίδας…

Σημειώνεται πως το νέο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iwrite στα μεγάλα βιβλιοπωλεία αλλά και ψηφιακά, προέκυψε μέσα από τον διαγωνισμό διηγήματος «Σοσιαλιστικές Ιστορίες ‘80s – ‘90s» και περιέχει 24 συνολικά δημιουργίες. Για την έκδοση, εκτός από την ηθοποιό και Ανεξάρτητη Τομεάρχη Πολιτισμού Δήμου Γλυφάδας, Πρόεδρο Σωματείου «Δύναμη Ζωής και Αγάπης» Βάνα Μπάρμπα, και τον Ανδρέα Πράσινο, μίλησαν και οι δημοσιογράφοι Χρήστος Κτενάς και ο Χρήστος Δεμέτης.

Από το οπισθόφυλλο:

To «Παλιό ΠΑΣΟΚ – το Ορθόδοξο» είναι η μεταφορά σε βιβλίο της ομώνυμης και δημοφιλούς σελίδας του Facebook, που κινείται ανάμεσα στο humor και την πολιτική ανάλυση.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο της εποχής του διαδικτύου, που εκφράζει το παγκόσμιο κίνημα της νοσταλγίας στη χώρα μας. Μία παλινδρόμηση της γενιάς των ‘80s και των ‘90s στα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια και η ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να επιστρέψει στην ασφάλεια της ευημερίας, της ανάπτυξης και της προοπτικής. Μια πορεία προς τον πράσινο Ήλιο, παρόμοια με αυτή του Ικάρου.

Οι Εκδόσεις iWrite, σε συνεργασία με τους πυρηνάρχες της σελίδας «Παλιό ΠΑΣΟΚ – το Ορθόδοξο», προσκάλεσαν νέα συγγραφικά ταλέντα στον διαγωνισμό διηγήματος «Σοσιαλιστικές Ιστορίες ‘80s – ‘90s». Αποτέλεσμα του καλέσματος αυτού αποτελεί το πόνημα που κρατάτε στα χέρια σας. Μία συλλογή διηγημάτων που συναποτελούν ένα αμάλγαμα ευθυμογραφίας, νοσταλγίας και σοσιαλιστικής εξτραβαγκάντζας.

Η ανάγνωση του βιβλίου συνοδεύεται ιδανικά από μια φιάλη ιαπωνικού whiskey, νότες της Ρίτας σε full HD και ζιβάγκο πλεκτό από κινέζικα κλωστήρια. Τούτες τις στιγμές βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από το απόλυτο δώρο για συνταξιούχους με φαγωμένο εφάπαξ, πρώην λουλουδούδες στα «Σόδομα», αλογομούρηδες με νάιλον-γυαλιστερές φόρμες και νεολαίους πτυχιούχους LOWER.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα