Παναγιωτόπουλος: Δεν υπήρξε θέμα διαγραφής Σαλμά

Συνέντευξη τύπου, από την εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη και τους τομεάρχες Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και Δικαιοσύνης, Νίκο Παναγιωτόπουλο(φωτό) για την υπόθεση Νovartis, μετά και την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνέντευξη τύπου, από την εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη και τους τομεάρχες Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και Δικαιοσύνης, Νίκο Παναγιωτόπουλο(φωτό) για την υπόθεση Νovartis, μετά και την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Το 2015 δεν εκδόθηκε δελτίο φαρμάκου με αποτέλεσμα να αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Σε αυτή τη βάση η ΝΔ αποφάσισε να καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής", δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ

Το 2015 δεν εκδόθηκε δελτίο φαρμάκου με αποτέλεσμα να αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Πάνω σε αυτή τη βάση η ΝΔ αποφάσισε να καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, όπως δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, στο εισαγωγικό του εισαγγελέα, υπήρχε ο κ. Κουρουμπλής, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία τον έβγαλε από κάδρο.

Για το ζήτημα που προέκυψε στο κόμμα με την άρνηση του Μάριου Σαλμά να υπογράψει την πρόταση, o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι μετά τις εξηγήσεις που έδωσε, ότι δηλαδή δεν υπέγραψε για λόγους ευαισθησίας, επειδή είναι ο ίδιος στη δικογραφία, το θέμα έληξε και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε ζήτημα διαγραφής του κ. Σαλμά.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο Αμερικανός πρέσβης ξεκαθάρισε ότι η έρευνα του FBI για τη Novartis αφορά νόμο των ΗΠΑ και όχι Έλληνες πολιτικούς, ενώ σημείωσε ότι τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που βρέθηκαν στα έγγραφα του FBI τα έστειλε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

SHARE:

24Media Network