Παπαδημούλης: Έντονη κινητικότητα για την καθαίρεση της Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου

Παπαδημούλης: Έντονη κινητικότητα για την καθαίρεση της Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου
Δημήτρης Παπαδημούλης POOL MATHIEU CUGNOT/ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ/EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε στο Twitter οτι επικρατεί έντονη κινητικότητα για την καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της Αντιπροέδρου. Τι λέει ο κανονισμός.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε πως επικρατεί έντονη κινητικότητα αυτή τη στιγμή για την απομάκρυνση της Εύας Καϊλή, από τη θέση της Αντιπροέδρου.

Όπως εξηγεί ο κ. Παπαδημούλης, “Σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΚ, απαιτείται πρώτα απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων με πλειοψηφία 60% και μετά έγκριση από την Ολομέλεια με τα 2/3″.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε μάλιστα και μέρος του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τον οποίο “όταν κάποιο από τα μέλη παραβιάζει τις διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τα οικονομικά συμφέροντα, η επιτροπή που τον διόρισε μπορεί, με πρωτοβουλία του Προέδρου και μετά από πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων, να παύσει την άσκηση του αξιώματός του”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα