Παπαδημούλης: Η συμφωνία δεν νομίζω πως βαίνει προς ναυάγιο

Παπαδημούλης: Η συμφωνία δεν νομίζω πως βαίνει προς ναυάγιο
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης Eurokinissi

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο News 24/7 στους 88.6 για το Σκοπιανό τη θέση του Πάνου Καμμένου και το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων για το οποίο εκτίμησε πως τελικά ο προϋπολογισμός δεν θα το περιλαμβάνει.

“Δε νομίζω ότι η συμφωνία βαίνει προς το ναυάγιο. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ήταν αρνητικό για την περιοχή, την Ευρώπη και κυρίως για την Ελλάδα”, είπε μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μίλησε για μάχη των εντυπώσεων με τον Ζάεφ να αναφέρεται στο 91% του ναι και τον Μιτσκόφσκι να τονίζει το ποσοστό της αποχής, στο δημοψήφισμα των Σκοπίων. “Στοίχημα πλέον το αν θα βρει ο Ζάεφ τους απαιτούμενους βουλευτές για την κύρωση της Συμφωνίας κάτι που αν δεν γίνει θα πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να πάει πίσω χρονικά, αφού απαιτείται η συνταγματική αναθεώρηση της FYROM για να προχωρήσει η διαδικασία στην Ελλάδα” είπε ο κ.Παπαδημούλης και εκτίμησε ότι αν τα Σκόπια πάνε σε πρόωρες εκλογές θα σαρώσει ο Ζάεφ, ωστόσο παραδέχτηκε ότι δεν είναι θετική για την κυβέρνηση Ζαεφ η χαμηλή συμμετοχή.

Για τη στάση του Πάνου Καμμένου είπε “Δυσκολεύομαι να φανταστώ τον Πάνο Καμμένο να γίνεται μοχλός των επιδιώξεων Μητσοτάκη να πέσει ο Τσίπρας. Η θέση της κυβέρνησης είναι η στήριξη της Συμφωνίας. Σεβαστή η διαφορετική γνώμη του Καμμένου αλλά δεν αλλάζει τον συλλογικό κυβερνητικό σχεδιασμό. Εκτίμησε ότι θα υπάρξει πλειοψηφία από την παρούσα ελληνική Βουλή.

Τέλος για τις συντάξεις ο κ.Παπαδημούλης είπε : Προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε τη δέσμευσή μας για πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς το αχρείαστο όπως είπε μέτρο της περικοπής των συντάξεων. Εκτίμησε ότι θα υπάρξει ένα χρονικό διάστημα διαβουλεύσεων με τους εταίρους, και είπε επίσης ότι ο προϋπολογισμός δεν θα περιλαμβάνει μείωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα