Παπαδημούλης: Καιροσκοπική η στάση της ΝΔ στο Σκοπιανό

Παπαδημούλης: Καιροσκοπική η στάση της ΝΔ στο Σκοπιανό
Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τη συμφωνία των Πρεσπών, την αποδοχή της από τα κόμματα των ευρωβουλευτών και τη στάση της Αξιωματικής και Μείζονος Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

Όλη η διεθνής κοινότητα, ακόμη και η ευρωομάδα των αριστερών χαιρέτισαν τη συμφωνία των Πρεσπών είπε στον News 24/7 στους 88,6 ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πρόσθεσε ότι οι μόνοι που διαφώνησαν ήταν κάποιοι ακροδεξιοί που υποστήριξαν ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ έδωσε τα πάντα στον Τσίπρα.

Ο κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στο σκοπιανό κρατά καιροσκοπική στάση και κρύβεται πίσω από τη θεωρία των τετελεσμένων.

Επισήμανε ότι η ηγεσία της ΝΔ αποτελείται από ακραία φιλελεύθερες απόψεις, στις οποίες συμβάλλει ρεφενέ ο κ. Μητσοτάκης και απο ακροδεξιούς όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης. Τόνισε μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διόρισε αντιπρόεδρο τον πρώτο και κορυφαίο τομεάρχη τον δεύτερο. Επισήμανε ότι και ταους δυο, δηλαδή τα πρώτα βιολιά του Μητσοτάκη, ο Κώστας Καραμανλής, τους είχε χαρακτηρίσει άκρα και απέκλεισε τη συνεργασία μαζί τους.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές λόγω της διαφωνίας των ΑΝΕΛ στη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι είναι σεβαστή η άποψη των ΑΝΕΛ και συνέστησε να περιμένουμε καθώς ο Πάνος Καμμένος δεν θα γίνει μοχλός υλοποίησης αυτών που επιδιώκουν τα συμφέροντα και η ΝΔ. Όπως εξήγησε μάλιστα, ορισμένοι θέλουν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για να μην φτάσουν στη δικαιοσύνη υποθέσεις διαφθοράς.

Σημείωσε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα βοηθήσει την οικονομία και η Θεσσαλονίκη θα ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στη βαλκανική.

Για τη στάση του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι η ηγεσία του, έχει εγκλωβιστεί στη γραμμή Βενιζέλου με αποτέλεσμα για γίνει δορυφόρος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκτίμησε ότι εάν συνεχίσει έτσι, στις εκλογές θα λάβει ένα πολύ μοκρό μονοψήφιο ποσοστό.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό και την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, είπε ότι η Ευρώπη είναι χωρισμένη σε δυο στρατόπεδα και πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλες συμμαχίες για να δοθούν οι λύσεις που χρειάζονται. Υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει με το δίγμα Όρμπαν.

Για το ασφαλιστικό που θέλει να υλοποιήσει η ΝΔ εάν σχηματίσει κυβέρνηση, σχολίασε ότι ο κουμπαράς καταργεί την έννοια του αναδιανεμητικού συστήματος κάτι που έχουν παραδεχτεί και συντηρητικά κόμματα. Ωστόσο – όπως είπε – η ΝΔ τόσο με αυτό όσο και το πέρασμα του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα