Παπαδημούλης: Υπέρ της πολιτικής Ομπάμα αλλά και ισχυρής ΕΚΤ

ΒΟΥΛΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Κ.Ο. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΒΟΥΛΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Κ.Ο. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε ημερίδα του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου

Ομιλία του Δημήτρη Παπαδημούλη, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, στην "Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση σε περίοδο κρίσης", στο ΙΔΙΣ στην Πάντειο.

"Κατ΄εξοχήν ευρωπαϊκή δύναμη", χαρακτήρισε το κόμμα του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, αλλά και την ΕΕ ως "το ευνοϊκότερο πεδίο για να παλέψουμε την κρίση".

Συγχρόνως επισήμανε την ανάγκη ύπαρξης ισχυρού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και ισχυρή ΕΚΤ, για περισσότερη αλλά διαφορετική Ευρώπη, ενώ τάχθηκε υπέρ της "κεϋνσιανής" πολιτικής Ομπάμα, σημειώνοντας ότι για το ύψος του ελληνικού χρέους φταίει περισσότερο η ΕΕ, παρά το ΔΝΤ.

Πρότεινε "ρύθμιση του χρέους, με ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεις".

Επιπλέον επέμεινε ιδιαίτερα στην απουσία μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι πρόκειται για "κλειδί" στην λύση και είπε χαρακτηριστικά:

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δική μας την καμπούρα".

Τόσο ο κ. Παπαδημούλης όσο και οι άλλοι ομιλητές επισήμαναν την άνοδο εθνικιστικών και ακροδεξιών ρευμάτων τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν με μια πιο ενοποιημένη και αλληλέγγυα Ευρώπη.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, με θέμα "Είναι εφικτή η Οικονομική Ολοκλήρωση;", θα μιλήσουν η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Α. Ποδηματά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Γ. Σταθάκης και o καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας, Γ. Παγουλάτος.

SHARE:

24Media Network