Παπακώστα για Σκοπιανό: Από μηδενική βάση οι διαπραγματεύσεις, δίχως σπουδή από την Ελλάδα

Παπακώστα για Σκοπιανό: Από μηδενική βάση οι διαπραγματεύσεις, δίχως σπουδή από την Ελλάδα
Συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την επικύρωση της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Η ανεξάρτητη βουλευτής με μία αιχμηρή ανάρτηση στο facebook σημειώνει ότι οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί σε σχέση με το 2008 και ουσιαστικά στέλνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να σπεύσει να τοποθετηθεί και πως οι συζητήσεις πρέπει να εκκινήσουν από μηδενική βάση, πετώντας το μπαλάκι σε ΗΠΑ

Παρέμβαση για το Σκοπιανό έκανε μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, στέλνοντας σαφή μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

“Ως Βόρεια Ελληνίδα ,ως πολιτικός που γνωρίζω το “Μακεδονικό” επιθυμώ να εισφέρω στο εθνικό διαπραγματευτικό οπλοστάσιο,εν όψει της διαπραγμάτευσης. Λέω ότι οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί σε σχέση με το 2008. Το τεχνητό αυτό κράτος, σήμερα, δεν είναι βιώσιμο. Επομένως, νομίζω ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξή του στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ θα πρέπει να εκκινήσουν από Μηδενική βάση .Η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει το momentum προς όφελος της, δίχως σπουδή. Αυτοί δε,διεθνώς, που μονομερώς το αναγνώρισαν, παρά την θέση μας, τώρα να αναλάβουν την ευθύνη τους, αφού επιθυμούν την ένταξή του στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ”, αναφέρει ειδικότερα η κ.Παπακώστα.

Ουσιαστικά η ανεξάρτητη βουλευτής στέλνει το μήνυμα ότι κακώς οποιοσδήποτε από ελληνικής πλευράς σπεύδει να τοποθετηθεί, εκτιμώντας σαφώς ότι θα πρέπει το μπαλάκι να σταλεί πίσω στην ΠΓΔΜ (που ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί ως προς μία ενδεχόμενη ονομασία) αλλά και τις ΗΠΑ. Είναι δε ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι σημειώνει πως οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί σε σχέση με το 2008, καθώς την τότε θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, επικαλείται σήμερα τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ουσιαστικά δηλαδή απαντά σε όσους από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ή και ΑΝΕΛ επικαλούνται την κυβέρνηση Καραμανλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα