Παπανδρέου: Δεν έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην Ελλάδα

ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΛΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ/ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΛΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ/ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Για τραγικές συνέπειες για την Ελλάδα και το ευρώ που θα έχει μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Οι συνέπειες μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε τραγικές συνέπειες όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το ίδιο το ευρώ. Θα είχε επίσης αρνητικές συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή, τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία, ενώ θα επηρέαζε και τις σχέσεις με τη Ρωσία. Τα ανωτέρω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο Euronews.

Ο κ. Παπανδρέου σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι το πρόβλημα της Ευρωζώνης το προκάλεσε η Ελλάδα, αντέτεινε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε με την κατάρρευση της Wall Street το 2008, μετά από σωρεία φορολογικών παραβάσεων τραπεζικών ομίλων. Αυτές οι παραβάσεις είχαν ως συνέπεια να αναδειχθούν και αδυναμίες του ευρώ.

Ο πρώην πρωθυπουργός στήριξε την πρόταση του Ε. Βενιζέλου για την παράταση εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής. Άλλωστε πρόκειται και για δική του θέση την οποία είχε προβάλει στη διάρκεια της θητείας του.

Ανέφερε επίσης ότι, κατά την εκτίμησή του, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα πακέτο το οποίο θα είναι αποδεκτό από τους εταίρους και τους δανειστές μας. Και πρόσθεσε ότι "η πολιτική των περικοπών από μόνη της και επώδυνη είναι και δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα".

Τόνισε ότι στην Ελλάδα δεν έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος και πρόσθεσε ότι "σήμερα λαμβάνονται αποφάσεις στην ευρωζώνη, οι οποίες αν είχαν ληφθεί νωρίτερα, το 2010, το πρόβλημα της Ελλάδας και της Ευρωζώνης σήμερα θα ήταν πολύ μικρότερο".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network